De dag die je niet vergeet! Het GROOTSTE triatlon evenement

De dag die je niet vergeet! Het GROOTSTE triatlon evenement

Op 12 november worden in de stad onder de Trampa een aantal sportwedstrijden gehouden ter herdenking van 36 jaar na de anticommunistische opstand van 15 november 1987.

De duatlonwedstrijd met de titel “De 15 november 1987 Cross-Country Run” uit “De dag die je niet zult vergeten!” zal plaatsvinden op 12 november, als onderdeel van een samenwerkingsverband tussen het stadhuis van Brasov, de 15 november 1987 Vereniging en de Roemeense Triatlon Federatie.

Vlad Stoica, voorzitter van de Roemeense Triatlon Federatie, zegt dat het een groot evenement wordt: “We zijn erg blij om terug te komen naar Brasov voor een duatlonwedstrijd en we willen er een gewoonte van maken om nationale en, waarom niet, internationale wedstrijden te organiseren in deze prachtige stad, die naast haar schoonheid ook het voordeel heeft dat ze in het centrum van het land ligt. In de komende jaren willen we dat Brasov het centrum van de Roemeense triatlon wordt”.

De dag die nooit vergeet! Het grootste triatlonevenement

Naast de traditionele populaire cross country race, omvat het evenement ook het Nationale Sprint Duathlon Kampioenschap en Trikids, een wedstrijd voor kinderen van 6-15 jaar.

Amateuratleten kunnen deelnemen aan de “15 November Cross Country Run”, nu de 34e editie, in de individuele leeftijdscategorieën voor mannen en vrouwen.

Het Nationaal Kampioenschap Sprint Duathlon staat open voor professionele atleten tussen 16 en +70 jaar oud, leden van sportclubs, gezinnen, studentenestafettes van 8-19 jaar met een maximum van 5 deelnemers en atleten die deelnemen aan de rolstoelrace.

De totale afstand die de deelnemers moeten afleggen is 5 kilometer en de tijdslimiet is één uur.

De start vindt plaats op zondag 12 november om 10:30 uur in het SC Roman Industrial Park, naast de voormalige Section 440 van de Truck Factory, de plek waar de Brasov Opstand uitbrak.

Als eerste zullen atleten in de leeftijdscategorieën boven de 18 jaar van start gaan. Zij worden gevolgd door kinderen en tieners van 10-17 jaar.

De “15 November Run” gaat verder met deelnemers aan de rolstoelrace en de gezinsrace. Om 10:40 uur starten de studenten die deelnemen aan de “Studentenestafette”.

Wie zich wil inschrijven voor het evenement kan dat doen op de officiële website van het stadhuis van Brasov, www.brasovcity.ro/crosul-15-noiembrie-1987. Online inschrijven kan tot 8 november 2023. De inschrijvingskosten zijn als volgt: kinderen en jongeren (10-19 jaar), 20 lei, jongeren en volwassenen (20-80+), 40 lei, Familierace en Studentenestafette, 50 lei.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *