De coach geboren voor voetbal vecht met “Koning” HAGI! “Ik was in de voorseizoentraining”

De coach geboren voor voetbal vecht met “Koning” HAGI! “Ik was in de voorseizoentraining”

Gloria Buzău coach Andrei Prepeliță, zoon van een voormalig voetballer, wil donderdag Farul van Gică Hagi verslaan in de Roemeense beker.

Na twee opeenvolgende nederlagen in het kampioenschap is het voor Gloria Buzău en zijn coach Andrei Prepeliță tijd voor rehabilitatie. En welke betere gelegenheid is er dan een krachtmeting met kampioen Farul Constanta in de Roemeense beker? De wedstrijd vindt donderdag om 17:30 uur plaats in het Crâng stadion.

De coach van het team, voormalig international Andrei Prepeliță, zegt dat hij gewend is aan de druk sinds hij bij FC Argeș in de eerste divisie speelde.

Coach geboren voor voetbal! “Ik was in training”

“De druk ligt er altijd op. De druk leg ik eigenlijk bij mezelf. In League 1 wilde ik ook en het lukte me om met het team op de 4e plaats te eindigen aan het einde van het kampioenschap, ook al dachten veel mensen daar anders over, ik stelde mezelf grote doelen”, zei Andrei Prepeliță.

De coach, nu 37, heeft zijn vader, de voormalige speler met honderden wedstrijden in de eerste divisie, Constantin Prepeliță, als zijn beste adviseur, maar ook zijn grootste criticus: “Hij gaf me advies tot gisteravond en dat doet hij nog steeds. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet met mijn vader praat, hij vraagt me hoe het ging, hoe het programma ging, dus we praten zelfs als we niet bij elkaar zijn, we houden altijd contact. Dus, even terzijde, hij schold me de hele tijd uit, zelfs als ik goed speelde, zelfs als ik doelpunten maakte, vond hij nog steeds iets niet naar zijn zin.”

Als zoon van een voetballer kan de huidige coach van Gloria Buzău zeggen dat hij letterlijk zijn eerste stappen op het voetbalveld zette. En toen hij een kind was, was hij in trainingskampen met grote namen uit het Roemeense voetbal, zoals Bumbescu of Pițurcă: “Ik ben geboren in het stadion. Als kind zat ik op de kleuterschool en ik ging altijd met mijn vader mee naar de training toen hij bij Scornicești speelde, bij Slatina, daar ben ik geboren. Er zijn veel voetballers met wie hij speelde, waaronder enkele die de Champions League wonnen, Bumbescu of Pițurcă. Na die Mouse waren er veel spelers die naar Scornicești gingen, omdat het een team was waar iedereen voor wilde spelen.”

“Het is veel moeilijker om coach te zijn dan speler”

Voormalig speler van het Roemeense nationale team Andrei Prepeliță zegt dat hij zich toen niet kon voorstellen hoeveel relaxter het leven als speler is dan als coach. Zelfs vakanties zijn anders, geeft hij toe. “Als speler, ja, je neemt de druk weg op vakantie, als coach, op vakantie ben je eigenlijk allemaal aan het werk, je kijkt naar spelers, je doet het schema enzovoort, je bereidt je trainingsperiodes voor. Als coach is dat veel moeilijker. Ik realiseer me nu pas hoe goed het was toen ik speler was. Ik was praktisch alleen verantwoordelijk voor mezelf tijdens het programma, ook daarna, maar ik vind het leuk wat ik doe en het is een baan die ik leuk vind omdat het met voetbal te maken heeft”, voegde hij eraan toe.

Maar hoe ingewikkeld zijn leven nu ook is, hij geniet er echt van omdat hij ervan overtuigd is dat dit zijn lot was: werken in het voetbal. “Ik heb nooit gedacht dat ik niet in het voetbal zou werken, ik wist al van jongs af aan dat er sprake van was dat ik voetballer zou worden, dus ik moest gewoon mijn pad volgen,” voegde de coach eraan toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *