Super Rally vindt dit WEEKEND plaats! Wat Jerome France kan bereiken tijdens de race in de hoofdstad

Super Rally vindt dit WEEKEND plaats! Wat Jerome France kan bereiken tijdens de race in de hoofdstad

De Franse coureur Jerome France uit Roemenië is de grote favoriet om de titel van absolute nationale kampioen te winnen in Super Rally, de wedstrijd die gepromoot wordt door Mihai Leu. France zou dan voor de derde opeenvolgende keer kampioen worden in Super Rally, een echt record.

De etappe, die zaterdag plaatsvindt op een stratencircuit rond de Paleiszaal in Boekarest, brengt in totaal 33 toprijders aan de start, waaronder Simone Tempestini en Norbert Maior.

Ook zullen er niet minder dan 9 prototypes of eenzitters en verschillende modellen zoals de Ferari 458 Challenge, Porsche 997 of Audi R8 op het circuit verschijnen.

Super Rally vindt dit weekend plaats! Wat Jerome France kan bereiken tijdens de race in de hoofdstad

Ook morgen wordt de kampioenstitel beslist. Jerome France (Nova Proto np03) blijft de favoriet met 93 punten en heeft alleen een top 5-klassering nodig om zeker te zijn van zijn derde trofee op rij, terwijl Bogdan Duma (Radical SR3), zijn belangrijkste achtervolger, zeker zal winnen, maar zelfs dan is hij niet zeker van succes. Voor Frankrijk zou het de tweede nationale kampioenstitel zijn die hij in minder dan een maand wint, nadat hij in oktober ook al de beste van het seizoen 2023 werd op het gebied van snelheid aan de kust bij zijn debuut in de discipline.

En daar houdt het succes van de Franse coureur niet op, want samen met Didier Balcaen (Formule Renault) kan hij ook voor het eerst de teamtitel in Super Rally winnen met Hospice Casa Sperance by Real Racing. Met 150 punten verzameld na 5 etappes staat het team gevormd door Frankrijk en Balcaen bovenaan, met 20 punten voorsprong op Impuls Leasing Team (Costel Calșuneanu en Aurelian Andronache).

“Het is geweldig om aan het begin van deze etappe te staan. We voelen geen druk omdat Didier en ik een goede race willen rijden voor het publiek. We hebben vertrouwen in onszelf en we hebben vertrouwen in onze kansen,” zei France in aanloop naar de wedstrijd die morgen om 10:00 uur begint.

Het parcours van het stratencircuit heeft zijn startpunt voor het Roemeens Atheneum, terwijl de paddocks worden opgezet in de straat Știrbei Vodă. Na de 4 oefenronden vinden om 14:00 uur de twee beslissende rondes plaats. De toegang voor het publiek is gratis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *