De coach van Simone Halep, Patrick Mouratoglou, ONDERKENT dat hij collageen aan de tennisster heeft gegeven, maar niet wist dat het besmet was met roxadustat.

De coach van Simone Halep, Patrick Mouratoglou, ONDERKENT dat hij collageen aan de tennisster heeft gegeven, maar niet wist dat het besmet was met roxadustat.

Simone Halep’s coach Patrick Mouratoglou geeft toe – in een video gepost op Instagram – dat hij en zijn team verantwoordelijk zijn voor het innemen van het collageen supplement door de tennisster, maar zegt dat ze op geen enkele manier konden weten dat het besmet was met Roxadustat.

“Ik heb vertrouwen in de toekomst van Simone, namelijk het beroep bij het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS-CAS), omdat het een onafhankelijk tribunaal is. We konden vaststellen waar de besmetting vandaan kwam. We stelden voor dat ze collageen zou nemen. We brachten hem collageen van een bedrijf. Dit collageen was toevallig besmet. We konden het niet weten. Ik ben verantwoordelijk voor wat er is gebeurd omdat het mijn team is. Ik ben degene die hem dat collageen heeft gegeven. We hebben alle mogelijke testen gedaan om vast te stellen dat het besmet was. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit onafhankelijke tribunaal zal bevestigen dat ze nooit doping heeft gebruikt, dat ze een slachtoffer is en dat ze zo snel mogelijk terug op het veld moet om verder te kunnen spelen. Het heeft mijn ogen geopend (deze situatie – red.) voor het feit dat elke atleet morgen besmet kan worden bevonden, want blijkbaar gebeurt dat steeds meer.

Producten die schoon zouden moeten zijn, zijn besmet. We hebben het over extreem lage niveaus van iets. Als ik zeg extreem laag… ze zijn echt extreem laag, met nul effecten, maar je hebt toevallig iets in je systeem dat er niet zou moeten zijn, maar dat een positief resultaat veroorzaakt in een anti-dopingtest. En dat is verschrikkelijk. Want je bent volledig onschuldig. Je reputatie wordt beschadigd omdat je naam wordt geassocieerd met doping, ook al heb je niet gedopeerd, je carrière komt voor een periode stil te liggen, die lang kan zijn. Het kan je hele carrière beïnvloeden. Het beïnvloedt je reputatie om een oneerlijke reden, omdat je niets hebt gedaan. Het was een eye-opener voor me, want het kan iedereen overkomen en je moet er 100% zeker van zijn dat het niet kan gebeuren als je supplementmerken kiest.”, zei de coach van Simone Halep in een Instagram-post.

De voormalige WTA-ranglijstaanvoerster kreeg een schorsing van vier jaar van het International Tennis Integrity Agency nadat ze in september 2022 tijdens de US Open positief testte op roxadustat, een stof die verboden is door WADA, het Wereld Anti-Doping Agentschap. Ze heeft besloten om tegen deze beslissing in beroep te gaan bij het Court of Arbitration for Sport (CAS) in Lausanne.

FOTO – Facebook/Patrick Mouratoglou

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *