Ommekeer! Mircea Lucescu stopt niet met voetbal: ‘Begraaf me niet’.

Ommekeer! Mircea Lucescu stopt niet met voetbal: ‘Begraaf me niet’.

Mircea Lucescu heeft ontslag genomen bij Dinamo Kiev en er werd gedacht dat hij zou stoppen met coachen, maar de 78-jarige heeft duidelijk gemaakt dat hij misschien wel een ander team gaat coachen, maar niet in Oekraïne.

Lucescu heeft 35 trofeeën gewonnen in zijn carrière, na Sir Alex Ferguson met 50 trofeeën.

“Il Luce” heeft Corvinul Hunedoara, het Roemeense nationale team, Dinamo, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter, Galatasaray, Beșiktaș, Șahtior Donețk, Zenit St. Petersburg en het Turkse nationale team gecoacht.

Ommekeer! Mircea Lucescu stopt niet met voetbal: ‘Begraaf me niet’

Nu wil hij tijd doorbrengen met zijn gezin en misschien gaat hij in de toekomst coachen.

“We zijn er niet zo zeker van dat het de eindtijd is. Het was tijd om een beslissing te nemen. Ik ben hier drie jaar geweest, het zijn extreem moeilijke omstandigheden vanwege de oorlog. Er kwam een moment dat ik erover moest nadenken om een jonger iemand aan te stellen, dichter bij de leeftijd van de spelers, die erg jong zijn. De beslissing die ik nam was van tevoren genomen.

Ik vond dat het tijd was om met pensioen te gaan en alle laatste resultaten te pakken. Er komt een tijd dat een coach van mijn leeftijd zichzelf moet opofferen en iemand anders zijn plaats moet laten innemen. Ik wilde deze wedstrijd met Shahtior spelen. Ik had graag met een overwinning tegen hen geëindigd. Maar ik denk dat ik het heel goed heb gedaan.

Ik moet ook naar huis. In een carrière als coach ben je klaar als je klaar bent. Aan alles komt een eind. Ik vond het een belangrijk moment om te stoppen. Als mijn gezondheid het toelaat, ga ik door. Want zonder voetbal is het leven geen leven. Ik ga terug naar huis, zie wel hoe ik me thuis voel, ik heb kleinkinderen en achterkleinkinderen, ik blijf nog even, dan zie ik wel wat er gebeurt.

Als ik denk dat ik niet meer terugkom om te voetballen, dan is dat het einde. Ik wil niet denken dat dit het einde is. Dus begraaf me niet! Ik maak een grapje!

Misschien zie je me wel op een technische bank. We zullen zien! Ik blijf nog twee dagen in Oekraïne en dan kom ik naar huis. Ik ben er trots op dat ik niet ben gestopt in Oekraïne toen iedereen hier vertrok. Eén ding motiveert me, mijn passie voor voetbal. Ik ben zelf gemotiveerd,” vertelde Mircea Lucescu aan Digi Sport.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *