Alexandru Ghigiu, Regering: we hebben de eerste stappen voor de organisatie van de UEFA Europa League-finale in Boekarest al gezet.

Alexandru Ghigiu, Regering: we hebben de eerste stappen voor de organisatie van de UEFA Europa League-finale in Boekarest al gezet.

Alexandru Ghigiu, voorzitter van de TSD en hoofd van de kanselarij van de premier, zei zaterdag dat het organiseren van de UEFA Europa League-finale in Boekarest een kans is voor Roemenië en voor de ontwikkeling van het voetbal.

“Het organiseren van de finale van de UEFA Europa League in Boekarest is een kans voor Roemenië en voor de ontwikkeling van het voetbal die we vastbesloten zijn te bereiken.

Het bid van Roemenië om de finale te organiseren is een uitgebreid proces waarin de Roemeense regering al de eerste stappen heeft gezet.

Vandaag hebben we in de vergadering van het Interministerieel Coördinatiecomité ter ondersteuning van de kandidatuur van Roemenië het kandidatuurdossier en de voorbereidende acties besproken”, zei zaterdag Alexandru Ghigiu, voorzitter van de TSD, hoofd van de Kanselarij van de premier.

De regering heeft onlangs een besluit aangenomen ter ondersteuning van de kandidatuur van Roemenië voor het organiseren van de Europa League-finale in 2026 of 2027.

Marel Ciolacu: “Ik hoop dat we het moment van 2012 kunnen herhalen, toen de Nationale Arena gastheer was van de finale van dezelfde competitie”.

De premier gelooft dat dit evenement een kans is om Roemenië te promoten.

“Ik hoop dat we 2012 kunnen herhalen, toen de Nationale Arena gastheer was voor de finale van dezelfde competitie. Het zou een echte kans zijn om Roemenië internationaal te promoten,” vertelde Ciolacu tijdens een regeringsbijeenkomst.

De ontwerp-GD verklaart de Roemeense kandidatuur als “van openbaar belang en nationaal belang”. Daarom is er een interministerieel coördinatiecomité opgericht om de kandidatuur van Roemenië te ondersteunen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *