FCSB – Rapid, de derby van het podium! Cristiano Bergodi: “We wachten op meneer Becali om ons hun eerste 11 te geven”

FCSB – Rapid, de derby van het podium! Cristiano Bergodi: “We wachten op meneer Becali om ons hun eerste 11 te geven”

Rapid coach Cristiano Bergodi heeft een voorbeschouwing gegeven op de derby tegen FCSB in de 15e ronde van de Superliga, de wedstrijd die zondag om 20:30 uur wordt gespeeld in de Arena Națională.

Rapid heeft door blessures problemen met de selectie voor de derby tegen FCSB.

Er worden meer dan 40.000 supporters op de tribunes verwacht voor FCSB – Rapid.

FCSB – Rapid, de derby van het podium! Cristiano Bergodi: “We wachten op de eerste 11 van Becali”.

“Het is een heel belangrijke wedstrijd, de teams op de 1e en 3e plaats ontmoeten elkaar, dus het is een topwedstrijd voor het Roemeense voetbal. Het is een wedstrijd met veel trots. Het zal moeilijk worden omdat we ook uit spelen, maar de wedstrijd zal ons laten zien op welk niveau we zitten. Ik ben erg benieuwd wat ons niveau is op dit moment, want we treffen de koploper van het klassement. Een overwinning tegen FCSB zou geweldig zijn voor ons. Maar voor ons zou het heel belangrijk zijn om daar een punt te pakken, want het is een test tegen de ploeg die op de eerste plaats staat,” zei Cristiano Bergodi.

“Ik mis natuurlijk twee belangrijke spelers (n.r. – Albion Rrahmani en Claudiu Petrila), maar ik denk dat degene die op hun plaats speelt het goed zal doen, zoals tegen Universita Craiova. Kevin Soni was nog niet klaar toen hij kwam, maar sinds gisteren traint hij met ons mee. Morgen spelen is een utopie, nee, hij zit niet bij de selectie. Misschien gebruiken we hem na de pauze. Hij had problemen, hij heeft lang niet gespeeld. Maar ik hoop dat hij ons in de toekomst kan helpen. We verrassen niemand, want over het algemeen weten we wat we spelen. Maar FCSB heeft veel spelers, veel wisselen na een helft, na een wedstrijd, en dan is het niet duidelijk wie er voor hen zal spelen. Maar we wachten tot de heer Becali (n.r. – FCSB-eigenaar Gigi Becali) op tv komt en ons hun eerste elftal geeft. Ik maak natuurlijk een grapje om de stemming wat te verlichten. Het is bijvoorbeeld niet bekend of Florinel Coman bij hen zal terugkeren. Maar ik wil graag dat we onze eigen identiteit hebben en dat het me niet kan schelen wie er voor onze tegenstanders speelt, voegde Cristiano Bergodi eraan toe.

Ik heb een analyse gemaakt, FCSB is een goed team, een sterk team, ook al maken ze op dit moment geen geweldig moment door. Maar ze hebben hele goede spelers, vooral van het midden tot de top, ze hebben techniek, snelheid en het is niet makkelijk om tegen ze te spelen. Natuurlijk hebben ze de laatste wedstrijden terrein verloren, CFR is tot op een punt genaderd, dus het is zeker een grote strijd om het kampioenschap. Alle teams hebben echter schommelingen. Na alle problemen die we tot nu toe hebben gehad, denk ik dat we blij moeten zijn dat we op de 3e plaats staan, die we ongeacht het resultaat van morgen niet zullen verliezen. Ik zeg dat we op koers liggen halverwege het reguliere seizoen, zonder daar al te enthousiast over te zijn – Cristiano Bergodi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *