Super rally in Roemenië heeft een nationaal KAMPIOEN! Eerste belangrijke beslissing genomen door de kampioen na de race

Super rally in Roemenië heeft een nationaal KAMPIOEN! Eerste belangrijke beslissing genomen door de kampioen na de race

De Franse coureur Jerome France werd dit weekend in Boekarest voor de derde keer de absolute nationale kampioen in Super Rally en werd daarmee de meest succesvolle coureur in de geschiedenis van deze discipline in Roemenië.

Hoewel de laatste ronde niet verliep zoals gepland, met regen en koud weer die de eenzitter en prototype coureurs parten speelde, eindigde France 5e, genoeg om zijn derde opeenvolgende titel veilig te stellen.

In een Nova Proto tweezitter heeft hij 108 punten verzameld na 6 etappes, terwijl zijn belangrijkste achtervolger Bogdan Duma slechts 85 punten heeft.

De Roemeense superrally heeft een nationaal KAMPIOEN! Eerste belangrijke beslissing genomen door de kampioen na de wedstrijd

Aan het einde kondigde France aan dat hij zich terugtrekt als superrallyrijder, waarmee hij zijn belofte van vorig jaar nakomt, maar hij kondigde aan dat hij verder zal gaan met Hospice Casa Speranței by Real Racing, dat zojuist de eerste superrallyteamkampioen ooit is geworden. Frankrijk en Didier Balcaen (Formule Renault) hebben 169 punten en Impuls Leasing Team, bestaande uit Costel Calșuneanu en Aurelian Andronache, werd tweede met 142 punten.

“Vorig jaar, na mijn tweede titel, beloofde ik dat als ik derde zou worden, ik zou stoppen. Het is tijd voor iemand anders om kampioen te worden, maar ik blijf bij de superrally met ons team. Het is een geweldige competitie en ik heb deze jaren een geweldige tijd gehad op de mid-city racecircuits,” zei Frankrijk aan het einde.

“Ik ben blij voor Jerome, hij heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld en ik ben blij dat we een team konden vormen. Hij blijft bij ons en we hopen volgend jaar weer een teamtitel te winnen,” zei Didier Balcaen, teamgenoot van Hospice Casa Sperance by Real Racing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *