Novak Djokovic, kampioen bij de Paris MASTERS! De wereldleider won de trofee voor de zevende keer in zijn carrière

Novak Djokovic, kampioen bij de Paris MASTERS! De wereldleider won de trofee voor de zevende keer in zijn carrière

De wereldleider versloeg Grigor Dimitrov, 17 ATP, in twee sets, 6-4, 6-3, in de finale van de Paris Masters om voor de zevende keer kampioen te worden op dit toernooi.

Het was de negende ATP Masters-finale in Parijs voor Novak Djokovic, de Serviër won hier ook in 2009, 2013, 2014, 2015, 2019 en 2021.

Het toernooi in Frankrijk vond plaats van 30 oktober tot en met 5 november en werd gespeeld op indoor hardcourtbanen.

Novak Djokovic, kampioen op de Paris Masters! De wereldleider won voor de zevende keer in zijn carrière

Het prijzengeld in Bercy is €5.779.335 waard.

Djokovic vocht het hele toernooi tegen een maagvirus. “Ik maak vreselijke tijden door vanwege dit maagvirus, waardoor ik me de afgelopen drie dagen vreselijk heb gevoeld. Maar op de een of andere manier vind ik de kracht, de energie, de adrenaline om te spelen, te vechten en niet op te geven. Ik geloof altijd dat ik terug kan komen, zelfs als ik gedreven ben. Rublev speelde op een heel hoog niveau. Ik wist dat hij veel kwaliteit had, maar vandaag speelde hij op een ander niveau. Ik denk niet dat ik ooit tegenover zo’n goede Roebljov heb gestaan.

Aan de andere kant had ik aan het begin van de wedstrijd weer last van mijn lichaam. Het was natuurlijk cruciaal om de tweede set te winnen. Ik serveerde erg goed en dat hielp. In de derde set denk ik dat ik er in al zijn servicegames goed bij zat met opties, maar hij reageerde met geweldige opslagbeurten toen dat nodig was. Uiteindelijk maakte hij, helaas voor hem, een dubbele fout op matchpoint. Maar ik denk dat ik de overwinning verdien, gezien de enorme inspanning die ik heb geleverd,” zei Novak Djokovic voor de finale tegen Grigor Dimitrov.

Djokovic won zijn 40e Masters 1000-titel en speelde in zijn 58e Masters 1000-finale. Beide zijn records van de 36-jarige kampioen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *