Geen rivaal in 2023! Bogdan Cosma Cristofor, pas 12 jaar oud, won de WSK Euro Series | FOTO

Geen rivaal in 2023! Bogdan Cosma Cristofor, pas 12 jaar oud, won de WSK Euro Series | FOTO

De onbetwiste leider in de Mini-klasse tijdens de internationale races van dit jaar, de Boekarestse kartcoureur Bogdan Cosma Cristofor (12 jaar), eindigt zijn triomfantelijke seizoen.

In het weekend veroverde de jongen in Napels de WSK Euro Series, waarmee hij weer een mooie prestatie neerzette in een seizoen 2023 waarin hij zijn tegenstanders van begin tot eind domineerde.

Zelfs de stortregens stonden de meest succesvolle motorsportatleet van 2023 dit weekend niet in de weg.

Geen RIVAL in 2023! Bogdan Cosma Cristofor, pas 12 jaar oud, won de WSK Euro Series | FOTO

In Sarno, op het circuit van Napels, maakte de wereld- en WSK Euro Series-leider zijn reputatie waar. Nationaal kampioen Bogdan Cosma Cristofor won ook de tweede race van de serie. en wist zo de wedstrijd te winnen.

De jongen uit Boekarest, een student aan de Internationale School van Boekarest, sluit het jaar op een fantastische manier af door de nummer 1 positie op de wereldranglijst in te nemen. Voordat hij deze reeks won, won Bogdan alle belangrijke wedstrijden van dit jaar: de WSK Open Series, het ROK-wereldkampioenschap en het IAME-wereldkampioenschap.

Volgend jaar, de Roemeense coureur evolueren in een hogere klasse zowel in binnenlandse competities en internationale wedstrijden.

Ik weet dat mijn succes niet mogelijk zou zijn geweest zonder hun steun, zegt Bogdan Cosma Cristofor

“Ik ben erg blij dat het me gelukt is om de tweede ronde van het WSK Euro Series 2023 kampioenschap te winnen, ook al was het een erg moeilijke ronde met extreem slecht weer. Zo ben ik WSK Euro Series 2023-kampioen geworden.

Dit is mijn laatste race in deze categorie en ik ben blij dat ik alles heb bereikt wat ik me ten doel had gesteld. Ik heb er zin in om nieuwe uitdagingen aan te gaan in de Junior-categorie,” legde Bogdan daags na de race uit.

“Ik wil uit de grond van mijn hart iedereen bedanken die bij me is geweest en heeft bijgedragen aan het behalen van deze geweldige resultaten: het TeamDriver-team, Dragos Gulie, Cătălin Caloianu, mijn familie en sponsors. Ik weet dat mijn succes niet mogelijk zou zijn geweest zonder hun steun”, concludeerde de jongen die voor Gulstar Racing in het land racet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *