Cristian Tudor Popescu, harde reactie op dopingzaak Simone Halep: “Uit wat Mouratoglou net heeft gezegd, komt alleen naar voren dat hij een klootzak is”.

Cristian Tudor Popescu, harde reactie op dopingzaak Simone Halep: “Uit wat Mouratoglou net heeft gezegd, komt alleen naar voren dat hij een klootzak is”.

Cristian Tudor Popescu had een harde reactie in het dopingschandaal van Simone Halep, de journalist zei dat de coach van de Roemeense niet veel lijkt te helpen in het hele verhaal.

“En ziedaar, een jaar later komt de glimmende aal of spike Mouratoglou naar buiten om ons te vertellen dat hij het “bedorven” supplement aan Simone heeft gegeven. Een jaar lang heeft hij met dictie en distinctie geschreeuwd hoe hij Simona respecteert en hoe ze ten onrechte wordt beschuldigd, zonder een woord over zichzelf te zeggen. Hij heeft haar laten stenigen, bespugen, bespotten, eiste venijnig dat Serena Williams en Jelena Jankovic Simone’s Wimbledon en Indian Wells titels zouden winnen, waarbij sommige speelsters opriepen om alle titels van haar af te pakken. Terwijl aan de andere kant een ander soort imbecielen, de Roemenen, haar “verdedigen” als onderdrukt omdat ze Roemeense is, zou ze een makkie zijn als ze Amerikaanse was. Hoe zouden jij en je vazallen ’s nachts kunnen slapen als je ziet wat er gebeurt met het meisje dat de grote fout maakte jullie te vertrouwen?”schreef Cristian Tudor Popescu op Facebook.

De journalist vervolgt zijn “pleidooi” in zijn karakteristieke stijl door te zeggen dat Simone’s coach helemaal niet heeft geholpen in dit schandaal.

“Uit wat Mouratoglou nu heeft gezegd volgt alleen maar dat hij een klootzak is, Simona helpt haar bij CAS niet zoveel als zwart onder de nagels. Het is de verantwoordelijkheid van de atleet, hij kiest zijn personeel, daar moet hij mee omgaan. Bovendien is het zeer waarschijnlijk dat de Fransman liegt door te praten, zoals hij loog door te zwijgen.

Het collageensupplement kwam niet voor in de eerste verklaringen die Simona aflegde voor de rechtbank in Londen na de dopingaanklacht. Kennelijk omdat Mouratoglou haar niets heeft verteld. Pas daarna begon ze die supplementenblaat te verzinnen, waarvan de vervuiling nog lang niet volledig bewezen is. De Canadese fabrikant heeft alle recht om zichzelf als zondebok te beschouwen. De veel te hoge concentratie voor een supplement suggereert dat Roxadustat gewoon aan haar werd gegeven zonder haar medeweten. En als Simona de US Open wint, laat Dr. Wonder ons dan maar komen vertellen wat een geweldige coach hij is.

Ik blijf van mening dat zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat haar straf wordt teruggebracht tot 2 jaar, de terugkeer van Simona Halep in het toptennis zeer moeilijk, zo niet onmogelijk is. Maar wat deze Martalogu te weten is gekomen, zal hopelijk in ieder geval een stukje van de zwarte ster uit Simone’s borst wissen., schreef CTP ook op Facebook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *