David Popovici doet mee aan vier onderdelen op de NATIONAL Championships in short pool! Hoe hij zich voelt na de blessure

David Popovici doet mee aan vier onderdelen op de NATIONAL Championships in short pool! Hoe hij zich voelt na de blessure

David Popovici zal deelnemen aan vier evenementen, 50 m vrije slag, 100 m vrije slag, 200 m vrije slag en 100 m gemengd, op de Nationale Kampioenschappen voor senioren, jeugd en junioren in het korte zwembad in Otopeni, een toernooi dat plaatsvindt van 9 tot 12 november.

Na de nationale kampioenschappen vinden van 5 tot 10 december de Europese kampioenschappen voor senioren plaats, ook in het sportcomplex van Otopeni.

Popovici blesseerde haar elleboog in oktober tijdens de Marek Petrusewicz Memorial in Polen en trok zich terug uit de 100m vrije slag en 50m vlinderslag.

David Popovici in vier onderdelen op de Nationale Kampioenschappen in het korte zwembad

“David is in orde, er was niets ernstigs aan de hand en de training verloopt normaal. Hij zal meedoen aan vier onderdelen op de nationale kampioenschappen en we zullen na de nationale kampioenschappen beslissen voor de Europese kampioenschappen”, zei David Popovici’s coach Adrian Rădulescu tegen Agerpres.

David Popovici zwemt elke dag op de Nationale Kampioenschappen. De kwalificaties zijn ’s ochtends van 9.00 tot 12.00 uur en de finales beginnen om 17.30 uur. Dinamovist start op 9 november in de 100m vrije slag, op 10 november in de 200m vrije slag, op 11 november in de 100m gemengd en op 12 november in de 50m vrije slag.

Popovici, die uitkomt in het korte bad, heeft zilver op de 200 meter vrije slag en een vierde plaats op de 100 meter vrije slag op de Wereldkampioenschappen in Melbourne en een gouden medaille, 200 meter vrije slag, op de Europeanen in Kazan.

Vorig jaar won de kampioen op de CN de 100, 200 en 400 meter vrije slag en werd tweede op de 100 meter wisselslag en 100 meter vlinderslag.

Hij zal niet deelnemen aan de Wereldkampioenschappen in Doha van 2 tot 18 februari om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen van 2024.

David Popovici is de beste zwemmer van Europa in 2022.

Ik ben gewoon een jongen die snel zwemt. Ik heb het al eerder gezegd, velen hebben me een buitenaards wezen of buitenaards genoemd, maar ik ben gewoon een simpele jongen met een obsessie en die streef ik genadeloos na. Ik denk dat iedereen een obsessie zou moeten hebben en er een doel van maken – David Popovici

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *