De stad Torino “kookt” op 18 NOVEMBER! Twee Roemenen strijden om de wereldgordels | FOTO

De stad Torino “kookt” op 18 NOVEMBER! Twee Roemenen strijden om de wereldgordels | FOTO

Bogdan Stoica, momenteel 8e op de wereldranglijst volgens Glory, keert op 18 november terug naar de ring in het Pallaruffini in Turijn, waar hij het opneemt tegen de Italiaan Mattia Faraoni in een wedstrijd met de ISKA-wereldriem op tafel.

Ook in het Oktagon gala zal Călin Petrișor, de huidige houder van de Europese gordel, vechten voor de opperste titel tegen de Oekraïner Taras Hnatchuk.

Bogdan Stoica bevindt zich op een ideaal moment in zijn carrière na het verslaan van voormalig gordeluitdager Nederlander Tavares in Glory een maand geleden. Na Superkombat, Enfusion en WKU mikt de jongste van de gebroeders Stoica nu op zijn vierde titelschot uit zijn carrière.

De stad Turijn “kookt” op 18 NOVEMBER! Twee Roemenen vechten om de wereldtitel | FOTO

De wedstrijd met Faraoni, de beroemdste Italiaanse vechter van dit moment, duurt vijf ronden en heeft oosterse regels, zodat clinches en knieën naar het hoofd zijn toegestaan.

“Ik ben klaar voor deze partij. Na de overwinning op Tavares had ik maar twee dagen vrij en ik ben weer aan het trainen. Ik heb vertrouwen in mijn kansen. Er is een grote Roemeense gemeenschap in Turijn en met de steun van de mensen daar, ben ik ervan overtuigd dat ik de titel mee naar huis kan nemen,” zei Stoica.

Kaarten zijn verkrijgbaar op het Clappit-platform, maar zijn ook verkrijgbaar op de avond van 18 november bij de ingang van de Palaruffini Hall in Turijn.

“We hebben de steun van de Roemenen nodig, met hun hulp kunnen we onze droom verwezenlijken”, zei Petrișor, die aan zijn tweede kans toe is om de ISKA-wereldgordel te winnen.

“Voor Roemeense atleten is het weer een geweldige kans om te strijden voor de ISKA-gordels, een van de meest gewaardeerde versies van contactsporten ter wereld. Ik heb er alle vertrouwen in dat zowel Bogdan als Călin geweldige wedstrijden zullen spelen op 18 november”, aldus Alin Huiu, ISKA-vertegenwoordiger in Roemenië.

Op 18 november is er in Oktagon nog een duel tussen Florin Matei, recent wereldkampioen amateur, en Yuri Farkas, afkomstig uit Baca en gevestigd in Italië, die wordt beschouwd als een van de grote kickboksaspiraties van het schiereiland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *