Bernadette Szocs heeft de knoop doorgehakt! Wat ze doet om de Olympische medaille te winnen

Bernadette Szocs heeft de knoop doorgehakt! Wat ze doet om de Olympische medaille te winnen

Bernadette Szocs, de beste tafeltennisster van Roemenië op dit moment, heeft alles wat haar zou kunnen afleiden van haar grootste droom, een medaille op de Olympische Spelen in Parijs, in de ijskast gezet. De mooie sportster geeft toe dat ze elke dag hard werkt zonder af te wijken van haar strikte schema.

Bernadette Szocs heeft een druk einde van het jaar voor de boeg en het enige waar ze aan kan denken is tafeltennis! Hoewel 2023 druk was en is, wil ze niet over vakantie horen!

“Ik heb geen vakantie, want aan het begin van het jaar heb ik veel wedstrijden en ik wil heel goed trainen. Er is nog maar heel weinig te gaan tot de Olympische Spelen en ik wil een medaille en ik heb nu geen reden om op vakantie te gaan. Mijn enige motivatie is om in de tafeltennishal te zijn”, zei Bernadette Szocs, lid van het Roemeense nationale tafeltennisteam.

Ze herstelde niet na de Europese

Het is twee maanden geleden sinds de Europese Teamkampioenschappen in Malmo, waar de Roemenen terugkeerden als vice-kampioen, maar Bernie is nog steeds verdrietig.

“Voor mij was het een pijnlijke nederlaag. Zelfs nu ben ik nog niet over de nederlaag in de finale heen, want ik wilde echt de Europese titel winnen. We hadden de Duitsers een maand eerder verslagen,” voegde Bernadette Szocs eraan toe.

De mooie atlete legt ook de reden van haar teleurstelling uit: “Als we Europees kampioen waren geworden, hadden we ons direct gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. Daarom was het zo pijnlijk voor me”.

De atlete is ervan overtuigd dat volgend jaar, op de Olympische Spelen in Parijs, de langverwachte medaille zal komen: “Ja, ik kan zeggen dat ik het heel graag wil en ik voel dat ik dit resultaat kan bereiken om mijn droom waar te maken. Ik weet dat ik op de goede weg ben”.

Gaat naar de Wereldbeker in China

Op het belangrijkste individuele toernooi dat onlangs is afgesloten, WTT Champions Frankfurt 2023, is Bernadette Szocs in de top 8 geëindigd. Op de wedstrijd in Duitsland wist de Roemeense Olympisch kampioene Chen Meng, 2e op de wereldranglijst, uit te schakelen op weg naar de kwartfinale. Van 4-10 december nemen meisjes en jongens van de Roemeense nationale tafeltennisteams deel aan de wereldkampioenschappen in Chengdu, China.

Deze competitie is nieuw voor ons, het is de eerste keer dat we met een gemengd team meedoen. We spelen in het dubbelspel, gemengd en enkelspel. We hopen met medailles terug te komen uit China – Bernadette Szocs

Voor het toernooi in China bestaat het meisjesteam uit: Bernadette Szocs, Eliza Samara, Adina Diaconu en Andreea Dragoman, en bij de jongens: Ovidiu Ionescu, Eduard Ionescu, Andrei Istrate en Darius Movileanu.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *