Roemeens roeien in rouw! Dimitrie Popescu overleden

Roemeens roeien in rouw! Dimitrie Popescu overleden

De Roemeense roeifederatie kondigt het overlijden aan van de grote Olympisch kampioen Dimitrie Popescu, op 62-jarige leeftijd.

Dimitrie Popescu overleed zaterdagmiddag in zijn huis in Bușteni. De afgelopen vier dagen had Dimitrie Popescu deelgenomen aan de Nationale Cross-Country Kampioenschappen in Snagov.

De meest waardevolle trofee uit zijn carrière was de Olympische titel die hij won in 1992, in Barcelona, in het onderdeel coxed four roeien (4+).

Op dezelfde Olympische Spelen won hij ook de bronzen medaille in de twee roeisport met stuurman (+2). Hij won ook Olympische zilveren medailles in het onderdeel dubbel roeien op de Olympische Spelen van 1984 in Los Angeles en in het onderdeel viervoudig roeien op de Olympische Spelen van 1988 in Seoel.

In 1989 werd Dimitrie Popescu wereldkampioen in de vier roeiteams en won zilveren medailles in de dubbele sculls op de wereldkampioenschappen van 1985 en 1996.

Na zijn pensioen werd hij coach bij CSA Steaua en sinds 1997 coacht hij het Roemeense Olympische roeiteam.
Dimitrie Popescu heeft de titels van Master of Sport en Master Emeritus of Sport gekregen, voegde de Roemeense Roeibond toe.

Volledig bericht:

“De Roemeense roeifederatie kondigt helaas het overlijden aan van de grote Olympisch kampioen Dimitrie Popescu, op de leeftijd van slechts 62 jaar.

De meest waardevolle trofee uit zijn carrière was de Olympische titel die hij won in 1992, in Barcelona, in het coxed vier roei-onderdeel (4+). Op dezelfde editie van de Olympische Spelen won hij ook de bronzen medaille in het coxed dubbel roei-onderdeel (2+). Hij won ook Olympische zilveren medailles in het dubbel roei-onderdeel op de Olympische Spelen van 1984 in Los Angeles en in het vier roei-onderdeel op de Olympische Spelen van 1988 in Seoul.

In 1989 werd hij wereldkampioen in de vier roeitequipe en won zilveren medailles in de dubbele sculls op de wereldkampioenschappen van 1985 en 1996.

Nadat hij stopte met wedstrijdroeien, werd hij coach bij CSA Steaua en sinds 1997 coachte hij het Roemeense Olympische roeiteam.
Dimitrie Popescu kreeg de titels van Master of Sport en Master Emeritus of Sport.

Het overlijden vond vanmiddag plaats in zijn persoonlijke woning in Bușteni. In de afgelopen vier dagen nam Dimitrie Popescu deel aan de Nationale Cross-Country Kampioenschappen in Snagov.
De Roemeense Roeibond condoleert de nabestaanden. God hebbe zijn ziel.”

Foto bron: Roemeense Roeibond

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *