David Popovici, in topvorm! De drievoudig nationaal kampioen short pool bereidt zich voor op de Europeanen: “Het was een goede repetitie”.

David Popovici, in topvorm! De drievoudig nationaal kampioen short pool bereidt zich voor op de Europeanen: “Het was een goede repetitie”.

Roemenië wordt op de Europese kampioenschappen kortebaanzwemmen vertegenwoordigd door 21 atleten.

De nationale kampioenschappen kortebaan zwemmen, die werden gehouden in het Otopeni Zwem Sportcomplex, waren de laatste test voor de Europese Kampioenschappen die van 5-10 december op dezelfde locatie worden gehouden.

Na vier wedstrijddagen voldeden niet minder dan 21 Roemeense atleten aan de deelnamecriteria, waardoor ons land een van de grootste delegaties in de geschiedenis had.

David Popovici, in topvorm bij de nationale kampioenschappen

“Er waren zeer goede prestaties, er was een fantastische wedijver. Alle atleten kwamen met een gretigheid om te concurreren, met een gretigheid om de lat te halen, dus op de Europese Kampioenschappen zullen we een team van 21 atleten presenteren. We zijn een groot, serieus, goed team en we kijken ernaar uit”, zei Silviu Anastase, bondscoach van de Roemeense zwem- en moderne vijfkampbond.

De belangrijkste ster van deze nationale wedstrijd was David Popovici. Hij won drie nationale titels in de individuele onderdelen, allemaal vrij, in 50m, 100m en 200m en zegt dat de resultaten hem hoop geven voor de Europeanen.

“Het ging heel goed, ik ben blij met de tijden die ik neerzette en het was een goede repetitie voor de Europeanen. Ik probeer niet veel verwachtingen voor mezelf te creëren elke keer als ik naar een wedstrijd ga, omdat ik mezelf graag verras en het enige wat ik moet doen en ik probeer het heel goed te doen, is trainen en voorbereiden op het moment,” zei David Popovici, drievoudig nationaal kampioen in het 2023 korte zwembad.

Wereldrecordhouder en tweevoudig wereldkampioen op de Olympische 50 meter en twee jaar geleden Europees kampioen in het korte zwembad, David Popovici onthulde wie zijn favoriet is. En het antwoord was al voorzien door zijn coach, Adrian Rădulescu.

“Ik denk dat hij aan het lange zwembad denkt, maar ik denk dat hij het in allebei heel goed doet,” kondigde David Popovici’s coach Adrian Rădulescu aan.

Ik denk dat het afhangt van de periode. Altijd in de tweede helft van het jaar, wanneer de wedstrijden verschuiven, het seizoen op de een of andere manier zo is en we in het korte zwembad zwemmen, pas ik me aan en voel ik me goed in het korte zwembad en voelt het een beetje vreemd in het lange zwembad. Maar zodra dit seizoen voorbij is, pas ik me aan en vind ik het leuker in het lange bad, zo zijn de Olympische Spelen georganiseerd, in het 50-meterbad. Ik zou zeggen dat ik de lange baan leuker vind” – David Popovici, drievoudig nationaal kampioen in het korte zwembad 2023

Combineert training perfect met universitaire cursussen

Adrian Rădulescu zegt tevreden te zijn met de resultaten van David Popovici bij Otopeni en is blij dat hij zijn blessure te boven is gekomen.

“Het nationale kampioenschap is de laatste controle voor de Europeanen, we hadden twee andere wedstrijden ervoor. We hadden een paar hobbels, een paar problemen, kleine blessures, maar we zijn erin geslaagd om heel snel te herstellen en de training verloopt normaal. Nu voelt hij zich heel goed”, voegde Adrian Rădulescu toe.

De coach onthulde dat zijn atleet de training heel goed kan combineren met het universiteitsprogramma, omdat David eerstejaarsstudent is aan de faculteit Psychologie. “Gelukkig voor ons hebben we een overeenkomst gevonden met de Universiteit van Boekarest en de belangrijkste vakken zijn op de een of andere manier midden op de dag, dus hij kan ze halen en we kunnen zonder problemen ’s ochtends en ’s middags trainen.”

Kaartverkoop voor de Europese Kampioenschappen kortebaan zwemmen

De Europese kampioenschappen kortebaanzwemmen in Otopeni staan gepland van 5-10 december en zijn de eerste continentale zwemwedstrijd voor senioren die door ons land wordt georganiseerd. Het is het tweede grote evenement dat Roemenië organiseert in het zwembad van Otopeni, na de Europese Juniorenkampioenschappen van vorig jaar. Toen behaalden de Roemeense atleten sensationele resultaten en de meesten van hen zeiden dat ze de volledige steun van het publiek voelden en ze hopen dat dezelfde sfeer nu zal aanhouden.

“Het is heel belangrijk dat de Europese kampioenschappen kortebaanzwemmen in Otopeni worden gehouden, want omdat we thuis zijn en energie krijgen van het publiek, zullen de prestaties van onze atleten zeker heel goed zijn”, voegde Silviu Anastase eraan toe.

Meer dan 500 atleten uit de meeste landen van het continent nemen deel aan deze editie van de Europese Kampioenschappen kortebaanzwemmen. Tickets voor elke wedstrijddag zijn al te koop via de website van Entertix.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *