EURO 2024. Hoeveel kost het om naar de wedstrijden van Roemenië in Duitsland te gaan en wanneer kun je kaartjes kopen?

EURO 2024. Hoeveel kost het om naar de wedstrijden van Roemenië in Duitsland te gaan en wanneer kun je kaartjes kopen?

De kwalificatie van het Roemeense nationale team voor EURO 2024 heeft veel voetbalfans in ons land in vervoering gebracht, en tickets voor de wedstrijden in Duitsland gaan binnenkort weer in de verkoop.

De tweede fase van de kaartverkoop voor EURO 2024 begint op 4 december.

In deze fase worden één miljoen tickets verkocht voor fans van de teams die zich op die datum kwalificeren, meldt de Observer. Een andere fase zal ook plaatsvinden in 2024, voor fans van de laatste drie ploegen die zich kwalificeren na de play-offs.

Meer dan 1,2 miljoen tickets werden verdeeld in de eerste fase van de verkoop via een loterij nadat 20 miljoen aanvragen waren ontvangen. Op dat moment waren alleen de data en locaties van de groepswedstrijden van het gastland Duitsland bekend.

Hoeveel kosten tickets

Ticketprijzen beginnen bij €30 voor wedstrijden in de groepsfase, maar de prijzen stijgen exponentieel naarmate het toernooi vordert.

Voor de finale moet je dus wel €1.000 neerleggen voor een kaartje. Er zullen een miljoen kaartjes beschikbaar zijn voor €60 of minder. Eén persoon kan maar 4 kaartjes kopen voor één wedstrijd.

In de knock-outfases kosten de kaartjes tussen de €50 en €250, afhankelijk van de kant van de tribune. Voor de kwartfinales variëren de prijzen van €60 tot €300 en voor de halve finales van €80 tot €600. Kaarten voor de grote finale op 14 juli kosten tussen de €95 en €1.000, volgens de UEFA.

Aan EURO 2024 zullen 24 teams meedoen van 14 juni tot 15 juli in tien Duitse steden: Berlijn, Keulen, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig, München en Stuttgart, voegde de bron toe.

We weten al dat 19 teams gekwalificeerd zijn voor Euro 2024

Italië, Tsjechië en Slovenië zijn de laatste nationale teams die tickets hebben bemachtigd voor Euro 2024.

In de wedstrijden van maandagavond wisten alle drie de ploegen de punten veilig te stellen die nodig zijn voor deelname aan de competitie van komende zomer in Duitsland.

Tot nu toe hebben de volgende teams zich gekwalificeerd voor EURO 2024 in Duitsland (het team kwalificeerde zich standaard): Spanje, Schotland, Frankrijk, Nederland, Engeland, Italië, België, Oostenrijk, Turkije, Hongarije, Servië, Portugal, Slowakije, Albanië, Tsjechië, Denemarken, Slovenië, Zwitserland en Roemenië. Lees meer…

Fotobron: Shutterstock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *