Novak Djokovic’s doel! “Er zijn altijd RECORDS die gebroken kunnen worden”

Novak Djokovic’s doel! “Er zijn altijd RECORDS die gebroken kunnen worden”

De nummer één van de wereld Novak Djokovic wil in 2024 alle vier Grand Slam toernooien winnen en de gouden medaille op de Olympische Spelen in Parijs.

De Serviër wil het record aantal titels van Jimmy Connors overtreffen.

Novak Djokovic sprak met Marca en zei wat zijn doel is in 2024: “Waarschijnlijk het record voor de meeste titels. Ik wil zoveel mogelijk toernooien winnen en Connors overtreffen. Er liggen altijd records in het verschiet die gebroken kunnen worden”.

Novak Djokovic’s doel! “Er zijn altijd records die gebroken kunnen worden”

Nole heeft 98 trofeeën en Jimmy Connors heeft 109 titels.

“Ik wil ook mijn eigen prestaties en mijn eigen geschiedenis hebben, dat is het belangrijkste. Om grote titels te winnen, moet ik het niveau van intensiteit, toewijding en motivatie handhaven…Was het realistisch om te denken dat ik dit jaar drie van de vier Grand Slams zou kunnen winnen? Vijf jaar geleden of zelfs een jaar of twee geleden, ik denk niet dat mensen dachten dat het mogelijk was. Ik ken mezelf en ik weet dat als ik me fysiek en mentaal goed voel, ik daartoe in staat ben. Ik wil niet respectloos overkomen tegenover mijn rivalen. Ik weet dat er duizenden spelers zijn die voor hetzelfde doel vechten, maar ik weet wie ik ben en ik geloof in mezelf,” voegde hij eraan toe.

Djokovic, 36, heeft drie Grand Slam titels dit jaar, op de Australian Open, Roland Garros en US Open. Hij won ook het Tournament of Champions, de zevende in zijn carrière, en won trofeeën op de Masters 1.000 in Cincinnati en Parijs-Bercy.

Djokovic speelt nu voor Servië in de Davis Cup.

Ik denk dat veel mensen graag op Roland Garros willen spelen, waarom niet? Maar als je mij de keuze geeft, zou ik ergens anders zeggen. Roland Garros zou niet slecht zijn, maar Nadal is de speler die het toernooi het vaakst in de geschiedenis heeft gewonnen (red. – 14). Overal zou geweldig zijn voor ons (red. – Nadal spelen) en voor de tenniswereld. Het zou een beetje als een laatste dans zijn. Ik weet niet hoe vaak we nog de kans krijgen om tegen elkaar te spelen, en zelfs niet of we dat nog doen. Ik hoop van wel, want dat is wat iedereen wil en ik ook – Novak Djokovic


Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *