Ze schreven geschiedenis op de Wereldkampioenschappen Tafeltennis! Roemenië won vier medailles

Ze schreven geschiedenis op de Wereldkampioenschappen Tafeltennis! Roemenië won vier medailles

De Tricoloreanen vochten op gelijke voet met de Aziaten en wonnen 4 medailles op de wereldkampioenschappen tafeltennis voor junioren. Elena Zaharia won zilver in het enkelspel, Edi Ionescu brons, en in het teamevenement klommen zowel de meisjes als de jongens naar de derde trede van het podium.

De junior tafeltennissers schreven geschiedenis op de Wereldkampioenschappen in Slovenië, die van 26 november tot 3 december werden gehouden. De “Tricolores” lieten zien dat ze de leiders zijn op het continent en dat ze op gelijke voet kunnen concurreren met de Aziaten, dus het medailleregister was ongelooflijk: 4 trofeeën, 1 zilver en 3 bronzen.

Elena Zaharia had een fenomenale reeks, passeerde speelsters uit de top 20 van de wereld en bereikte de finale in het enkelspel. Ze won wereldzilver in haar laatste deelname aan een juniorentoernooi.

Ze schreven geschiedenis op de Wereldkampioenschappen Tafeltennis! Roemenië won vier medailles

Naast het zilver in het enkelspel won Elena Zaharia ook de bronzen medaille met het team: “Ik ben euforisch, blij en dankbaar voor alles! Deze medailles zijn heel belangrijk voor me, ik heb praktisch bewezen dat al mijn harde werk en opofferingen bij de junioren niet voor niets zijn geweest. Voor deze Wereldkampioenschappen had ik allerlei gedachten en angsten over hoe mijn overgang naar de senioren zou zijn, maar na deze medailles die ik heb gewonnen, ben ik gekalmeerd”.

Voor Eduard Ionescu was de Wereldkampioenschappen in Slovenië ook zijn laatste bij de junioren. De atleet sloot de competitie af met twee bronzen medailles, de eerste gewonnen met het team en de tweede in het enkelspel: “Ik voel me geweldig! Mijn juniorcarrière had niet beter kunnen eindigen, dit zijn twee zeer waardevolle en belangrijke medailles voor mij. Nu ben ik klaar en gemotiveerd voor wat komen gaat in de senioren. Ik was nerveus zoals altijd, als ik niet nerveus ben, dan is er duidelijk iets mis”.

Op de Wereldkampioenschappen in Slovenië was de Roemeense delegatie met 8 atleten. Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roșu, Alesia Sferlea, Darius Movileanu, Eduard Ionescu, Andrei Istrate en Dragoș Bujor. Ze werden begeleid door coaches Viorel Filimon, Vasile Florea, Elena Sebe en Alexandru Dincă.

Van Slovenië rechtstreeks naar China

Vanochtend vloog Edi naar China, waar hij zal deelnemen aan de Mixed Team World Cup in Chengdu, een wedstrijd die voor het eerst wordt gehouden in een nieuw formaat: senioren en senioren strijden in hetzelfde team.

De nationale teams zijn verdeeld in vier groepen en de “tricolores” nemen het op tegen de VS, Japan, Australië en Frankrijk. Het speelsysteem is uniek: de wedstrijden zullen 3 sets duren (3-0 of 2-1 resultaat), de winnaar is het team dat in totaal 8 sets heeft verzameld, en elk lid mag maximaal twee wedstrijden spelen (enkelspel en dubbelspel).

Vanochtend hebben de “tricolores” al twee wedstrijden gespeeld. Ze wonnen van de VS (8 – 5) en verloren van Japan (8 – 2).

Morgen staat ons team tegenover Australië (07.00 CET) en Frankrijk (13.00 CET).


Word lid van het CANCAN Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *