Elisabeta Lipă vernietigt de bazen in het handbal met Novak Law! “Als iemand overtuigd moest worden, dan denk ik dat ze zichzelf deze keer overtuigd hebben”

Elisabeta Lipă vernietigt de bazen in het handbal met Novak Law! “Als iemand overtuigd moest worden, dan denk ik dat ze zichzelf deze keer overtuigd hebben”

Elisabeta Lipă, voorzitter van het Nationaal Agentschap voor Sport, zei donderdagavond dat het falen van het Roemeense nationale vrouwenhandbalteam om zich te kwalificeren voor het preolympische toernooi te wijten is aan een gebrek aan ervaring, eenheid en gezamenlijke trainingskampen.

Ze voegde eraan toe dat op de Wereldkampioenschappen, waar Roemenië 12e eindigde, de speelsters veel expressie misten op het veld.

Elisabeta Lipă blaast handbalbazen af met Novak Law! “Als iemand overtuigd moest worden, dan denk ik dat ze zichzelf deze keer overtuigd hebben”

“Ik hoop dat als iemand nog overtuigd moest worden, ik denk dat ze deze keer overtuigd zijn. Om voor de tv te zitten en te zien dat het Roemeense team als ze winnen en als ze verliezen… dat betekent gebrek aan ervaring, gebrek aan eenheid, gebrek aan gemeenschappelijke kampen en grote tekortkomingen in het uitdrukken van zichzelf op het veld.

Iedereen vraagt naar de Novak-wet… Ik zou willen dat niemand misbruik maakt van deze wet en dat het gewoon uit ons hart komt, uit onze wens om goede atleten te hebben die Roemenië beter vertegenwoordigen,” zei ze.

“Ik weet niet of ik discussies moet voeren met de hoofden van de handbalclubs, mijn relatie is strikt met de Roemeense handbalbond. Ik weet hoe pijnlijk deze mislukking is, ik weet hoe graag ze hoger wilden eindigen om in het preolympisch toernooi te spelen.

Het is waar dat zonder handbal de Roemeense delegatie in Parijs veel armer zal zijn, want de laatste tijd past geen enkele teamsport echt in dit Olympische landschap”, voegde Lipă toe, donderdagavond aanwezig op het Dinamovist Sport Gala 2023.

Wat waren de resultaten op het wereldkampioenschap handbal voor vrouwen?

Het Roemeense nationale team eindigde 12e op het Wereldkampioenschap en heeft het doel om zich te kwalificeren voor de pre-Olympische toernooien in april 2024 niet gehaald.

De volledige resultaten van Roemenië op het WK zijn 44-19 tegen Chili, 37-28 tegen Servië, 23-39 tegen Denemarken (voorgroep E), 22-24 tegen Duitsland, 32-28 tegen Japan, 27-26 tegen Polen (hoofdgroep III).

Roemenië is het enige land ter wereld dat heeft deelgenomen aan alle edities van de Wereldbeker, die nu de 26e editie beleeft. Het Roemeense record op het WK omvat vier medailles: goud – 1962, zilver – 1973, 2005, brons – 2015. Bij de editie van 2021 eindigde Roemenië als 13e en ging de wereldtitel naar Noorwegen.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *