We kennen de Australian Open mannenfinale! Tegen wie Novak Djokovici het in de eindronde opneemt

We kennen de Australian Open mannenfinale! Tegen wie Novak Djokovici het in de eindronde opneemt

Novak Djokovici, de nummer vijf van de wereld en als vierde geplaatst, heeft zich vrijdag geplaatst voor de finale van het Australian Open grandslamtoernooi.

De Serviër versloeg in de halve finale de Amerikaan Tommy Paul, als 35e geplaatst op de ATP, met 7-5, 6-1, 6-2 in twee uur en 20 minuten.

In de finale treft Novak Djokovici de Griek Stefanos Tsitsipas, 4e ATP en 3e favoriet.

Novak Djokovici heeft de Australian Open negen keer gewonnen (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021)..

We kennen de Australian Open mannenfinale! Tegen wie Novak Djokovici het opneemt

Stefanos Tsitsipas heeft nog nooit eerder de finale bereikt Australian Open. Hij speelde ook in de halve finales van de Australian Open in 2019 (verlies van Rafael Nadal), 2021 (verlies van Daniil Medvedev) en 2022 ((verlies van Daniil Medvedev).

In zijn on-court interview bedankte Djokovic de fans en ook de medewerkers die hem bijstonden op weg naar de finale: “De fans betekenen alles voor me in deze fase van mijn carrière. Ik heb de energie die ze me geven nodig. Mijn energieniveau was 110%.

Ik had nooit gedacht dat ik voor mijn 10e Australian Open titel zou spelen. Ik probeer van dit moment te genieten. Ik wil mijn team bedanken dat ze elke dag bij me zijn. Het is hun succes op dezelfde manier,” zei Djokovic.

Novak Djokovic zal het opnemen tegen Stefanos Tsitsipas in een rematch van de Roland Garros-finale van 2021, die de Serviër dramatisch won met 6-7(6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4:

“We stonden 2-0 achter in sets, ik heb goede herinneringen aan die wedstrijd. Het was een zwaar duel, fysiek, mentaal, zoals meestal tegen Stefanos. Hij is gegroeid, hij is een van de interessantste spelers en ik respecteer hem. Maar zondag wordt voor beiden een zware strijd”, zei Djokovic over zijn tegenstander in de finale, aldus ProSport.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *