Simona Halep heeft een nieuwe coach gevonden! Wie is de man die haar terug aan de top brengt?

Simona Halep heeft een nieuwe coach gevonden! Wie is de man die haar terug aan de top brengt?

Simona Halep heeft aangekondigd dat ze gaat trainen bij Carlos Martinez Comet. Ze keerde terug op de tour tijdens de Miami Open, waar ze in de eerste ronde verloor van Paula Badosa met 6-1, 4-6, 3-6.

Carlos Martinez Comet, 49, heeft ook Kateryna Baindl, Clara Tauson, Svetlana Kuznetsova, Daria Kasatkina, Misa Eguchi en Margarita Betova gecoacht.

Hij heeft ook gewerkt met Galo Blanco, Fernando Vicente, Marc Lopez, German Puentes en Feliciano Lopez.

Simona Halep heeft een nieuwe coach gevonden! Wie is de man die haar terugbrengt naar de top?

Naast Svetlana Kuznetsova kan de coach bogen op twee titels, in Sydney en Moskou, een kwalificatie voor het Champions Tournament en drie finales, in Indian Wells, Miami en Madrid.

Margarita Gasparyan leidde haar in 2018 naar de titel in Tasjkent. Met hem op de bank zegevierde Daria Kasatkina vier keer, op de Phillip Island Trophy, St. Petersburg, San Jose en Granby.

Carlos Martinez Comet houdt van vissen, muziek en sport, is getrouwd, heeft twee dochters en heeft sinds 2013 zijn eigen tennisacademie.

Als speler stond hij 400e in het enkelspel en 180e in het dubbelspel.

“Ik heb met Carlos Martinez gesproken, ik ga een trainingsperiode inlassen, om hem te leren kennen, bij wijze van spreken, na Miami als ik terugga naar Europa. Ik hoop dat het goed gaat, ik waardeer hem heel erg, hij heeft gewerkt met speelsters die ik heel goed vond, zoals Svetlana Kuznetsova en ik bewonder zijn werk heel erg. Ik hoop dat we goed met elkaar kunnen opschieten en ik hoop dat ik op het niveau kan werken dat hij wil en dat we het samen goed kunnen doen,” vertelde Simona Halep aan Digi Sport.

Tot aan de Miami Open 2024 speelde Simona Halep haar laatste officiële wedstrijd op 29 augustus 2022 op de US Open, waar ze in de eerste ronde verloor van Daria Snigur.

Simona Halep over haar eerste wedstrijd terug in het tennis, haar hereniging met Mouratoglou en hoe haar schorsingsperiode was


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *