Roemeens-Hongaars ijshockeyschandaal! Ze kondigden aan dat ze ziek waren en niet in Roemenië konden spelen, maar ze speelden wel in Hongarije!

Roemeens-Hongaars ijshockeyschandaal! Ze kondigden aan dat ze ziek waren en niet in Roemenië konden spelen, maar ze speelden wel in Hongarije!

De Roemeense ijshockeybond valt de Sportclub Miercurea Ciuc aan. De spelers hebben zich “ziek gemeld” voor wedstrijden in het nationale kampioenschap, maar zijn fit voor wedstrijden in de Erste Liga.

Teams uit Hongarije en Roemenië spelen in de Erste Liga, de competitie werd opgericht in 2008 en kende van 2012 tot 2015 ook clubs uit Slowakije.

Sportclub Miercurea Ciuc zou deelnemen aan het nationaal kampioenschap voor senioren, maar de dag voor de wedstrijd maakte de club bekend dat ze niet konden spelen wegens blessures en een virus.

Roemeens-Hongaars en ijshockeyschandaal

Op zondag 29 januari, 48 uur na de bekendmaking, speelde SC Miercurea Ciuc, met het volledige geldige rooster, in de Erste Liga tegen FEHA19.

“De Roemeense ijshockeybond is verbijsterd over het gebrek aan fair play, respect en consideratie van een clubteam tegenover de nationale wedstrijden waaraan het deelneemt en tegenover de andere deelnemende teams.

Het team van Sport Club Miercurea Ciuc vermijdt binnenlandse kampioenschapswedstrijden (hoewel het door het ministerie van Sport wordt gefinancierd) en kiest in plaats daarvan voor deelname aan de Erste Liga – een ijshockeycompetitie waarin het samen met 7 clubteams uit Hongarije en 3 sportteams uit Roemenië uitkomt.

Zo zou in het huidige Roemeense nationale kampioenschap voor senioren een wedstrijd tussen CSM Corona Brasov en SC Miercurea Ciuc plaatsvinden op 28 januari 2023.

De dag voor de wedstrijd kondigde SC Miercurea Ciuc echter aan dat ze zaterdag niet zouden spelen wegens blessures en ziekte van een aantal spelers.

Op zondag 29 januari, 48 uur na de aankondiging, speelde SC Miercurea Ciuc echter, in volledige formatie, in de Erste Liga tegen FEHA19.

Volgens de regels van het Nationaal Kampioenschap Senioren betreffende de voorwaarden voor het verzetten van een officiële wedstrijd, kan een wijziging van datum, tijd en/of plaats plaatsvinden met instemming van de Federatie, op basis van een goed gemotiveerd verzoek, ook vergezeld van de instemming van het partnerteam, dat ten minste drie dagen voor de oorspronkelijke wedstrijd was gepland, wordt ingediend bij de centrale wedstrijdcommissie. Bij niet-naleving van deze bepalingen wordt de wedstrijd met een score van 5-0 verloren.

De Roemeense ijshockeybond ontving extreem laat, slechts 24 uur voor de geplande wedstrijd in Brasov, het verzoek van SC Miercurea Ciuc dat deelname onmogelijk is wegens “blessures en virus”.

Wel verrassend was de wonderbaarlijke deelname van hetzelfde team aan de Erste Liga minder dan 24 uur na de wedstrijd in Roemenië, die ze om medische redenen niet konden bijwonen.

Er moet worden vermeld dat CSM Corona Brasov ook is ingeschreven in de Erste League, en hoewel ze op 27 januari een wedstrijd in deze competitie speelden tegen FEHA19, kwamen ze opdagen voor de wedstrijd die gepland stond in het Roemeens Nationaal Kampioenschap op 28 januari.

De Roemeense ijshockeybond verklaart teleurgesteld en verbijsterd te zijn over het gedrag van Sportclub Miercurea Ciuc en hoopt dat deze houding slechts een ongelukkige keuze van het moment is en niet de regel volgens welke zij haar eigen activiteit en haar eigen doelstellingen prioriteit geeft”, luidt het persbericht van de FRGH.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *