Documentaire over misbruik Marilyn Manson: waar wordt hij van beschuldigd?

Documentaire over misbruik Marilyn Manson: waar wordt hij van beschuldigd?

Marilyn Manson wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag en inmiddels lopen er diverse rechtszaken over en weer. De verhalen van de vermeende slachtoffers zijn gebundeld in een documentaire van HBO Max, die dinsdag uitkomt. Maker van de documentaire is actrice Evan Rachel Wood, die een relatie met de 53-jarige zanger had en een van zijn slachtoffers zegt te zijn. NU.nl zet op een rij wat er rond de rockster speelt.

De bal rondom het misbruik van Marilyn Manson begint te rollen als actrice Evan Rachel Wood begin dit jaar bevestigt dat Manson de man is die haar heeft misbruikt. In 2018 getuigde de actrice, bekend uit onder andere Westworld, voor het Amerikaanse Congres om het belang van bescherming voor slachtoffers van seksueel misbruik te benoemen. Ze sprak toen over jarenlang misbruik in een persoonlijke relatie, maar noemde Manson niet bij naam.

“Hij heeft me klaargestoomd toen ik nog een tiener was en heeft me jarenlang verschrikkelijk misbruikt. Ik ben door hem gemanipuleerd en totaal gehersenspoeld”, schrijft de 34-jarige Wood in februari vorig jaar op Instagram over de man met wie ze tussen 2007 en 2010 een relatie had. “Ik ben hier om een gevaarlijke man te exposen, voor hij nog meer levens verpest.”

Tegelijk met Wood spreken nog vier vrouwen over misbruik door Manson. De artiest reageert direct en zegt dat zijn relaties altijd met wederzijdse instemming zijn geweest. Toch zeggen zijn manager en platenmaatschappij de samenwerking op en raakt hij filmrollen kwijt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *