Knockout City, het trefspel, kondigt ook het einde aan van zijn diensten voor de maand juni, na twee actieve jaren.

Knockout City, het trefspel, kondigt ook het einde aan van zijn diensten voor de maand juni, na twee actieve jaren.

Weer een andere titel kondigt de sluiting van zijn servers binnenkort aan. Knockout City zal later dit jaar worden stopgezet. Het competitieve multiplayer arcade spel van Velan Studios en EA eindigt meer dan twee jaar na de lancering.

Gelegen binnen het indie-programma EA OriginalsKnockout City kwam naar PS5, PS4, Xbox X|S Series, Xbox One, Nintendo Switch en PC om te pronken met een toewijding aan arcade dodgeball. Maar in de loop der tijd heeft het aan kracht ingeboet.

In een persbericht, Velan Studios heeft aangekondigd dat het de beslissing heeft genomen om de Knockout City servers per 6 juni 2023 definitief te sluiten.. Na die datum zal het spel op geen enkel platform meer speelbaar zijn.

De sluiting van Knockout City vanuit het perspectief van de makers.

Dit was een uiterst moeilijke beslissing voor ons, maar een noodzakelijke en belangrijke voor onze studio. Voordat dat gebeurt, zijn er veel nieuwe updates in de winkel. We hebben een seizoen 9 vol met alle geweldige nieuwe inhoud die je gewend bent.

Ons team is het meest enthousiast over het maken van iets nieuws, iets leuks en iets waar we van kunnen leren. Na twee jaar live opereren hebben we veel geleerd over Knockout City en live gaming in het algemeen.

Ondanks meer dan 12 miljoen spelers en miljarden KO’s wereldwijd, zijn er verschillende aspecten van het spel die een grote verandering nodig hebben om genoeg spelers aan te trekken en te behouden om het duurzaam te maken.

Aangezien wij een kleine onafhankelijke studio zijn, is het voor ons eenvoudigweg onmogelijk om dat soort systematische veranderingen in het levende spel aan te brengen en het tegelijkertijd te blijven ondersteunen. Het werd ons dus duidelijk dat we een stap terug moesten doen en de weg moesten vrijmaken voor Velan om te doen waar we goed in zijn: innoveren.

Let wel, tijdens deze maanden kunt u nog steeds spelen. Knockout City is gratis te spelen op PS5, PS4, Xbox X|S Series, Xbox One, Nintendo Switch en PC.. Dit is hoe we het toen beoordeelden: Het weet zich te onderscheiden in zijn multiplayer gameplay dankzij een ander maar vertrouwd uitgangspunt.

De toegankelijkheid nodigt iedereen uit om deel te nemen, maar het is in andere opzichten waar het struikelt. Een reeks commerciële beslissingen degradeert de formule tot iets leuks, maar dat veel meer had kunnen bereiken.

En met Knockout City zijn er al een paar spellen die in de loop van deze week hun sluiting hebben aangekondigd. EA heeft Apex Legends Mobile gesloten, Slagveld Mobiel en ook de single player gameplay van Apex Legends en Titanfall.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *