Nieuwe klap voor Microsoft: Microsoft verliest poging om rechtszaak tegen gamers over overname Activision te stoppen

Nieuwe klap voor Microsoft: Microsoft verliest poging om rechtszaak tegen gamers over overname Activision te stoppen

Microsoft ziet de poging om de vraag die gamers in Noord-Amerika tegen het bedrijf hebben ingesteld wegens de aankoop van Activision Blizzard en het overnemen van hun franchises voor Xbox en PC.

Volgens Reuters heeft een rechter in Californië donderdag een poging van Microsoft verworpen om een antitrustzaak van particuliere consumenten over de bestaande overeenkomst tegen te houden.

En dit alles terwijl een regelgevend beroep in verband met de schikking wordt opgelost, naast dat van de FTC nu Google en Nvidia zich bij Sony aansluiten.

De uitspraak van U.S. District Judge Jacqueline Scott Corley in San Francisco komt nadat de spelers zich hadden verzet tegen het verzoek van Microsoft om hun zaak op te schorten in afwachting van de volledige oplossing in Washington, D.C..

De 10 aanklagers beweren – in soortgelijke rechtszaken als de FTC – dat de. overeenkomst met Activision de concurrentie in de videospelletjessector zou schaden.

Vooral door de keuze van de consument te beperken en de prijzen te verhogen, maar de FTC heeft een Amerikaanse rechter niet gevraagd de deal te verbieden.

Corley zei dat hij de petitie van de spelers op 23 maart zal horen in een voorlopige voorziening om de Microsoft’s voorgenomen aankoop van Activision Blizzard..

De leiders en advocaten van Microsoft hebben gezegd dat de deal gunstig is voor de consumenten, hoewel de deal ook voor de antitrustonderzoek van de EU en het VK..

Wij blijven vertrouwen in onze zaak, de weg vooruit en het sluiten van de deal.“, zei een woordvoerder van Microsoft donderdag.

Het bedrijf kan er meer redenen tegen hebben

De advocaten van Wilkinson Stekloff en Alston & Bird voerden aan dat het laten doorgaan van de particuliere zaak terwijl de FTC-zaak voortduurt, kan leiden tot “…onnodige en dubbele rechtszaken en het risico van inconsistente uitspraken.“over identieke gevallen.

Deze zaak voortzetten terwijl de FTC-zaak nog loopt, zou de kwesties in deze zaak vereenvoudigen.“, zei de Microsoft advocaten naar Corley.

Advocaten van de aanklagers vertelden de rechtbank dat Microsoft er eerder mee had ingestemd om door te gaan met de particuliere zaak, ook al was het geschil met de FTC nog in behandeling.

Deze advocaten zeiden ook dat zij niet gebonden waren door de FTC-procedure en Saveri vertelde Reuters donderdag dat zijn team zich zal concentreren op de voltooiing van de ontdekking.

Microsoft vertelde Californische rechtbanken dat het de fusie niet zou afsluiten tot ten minste 31 maart, volgens bevelen van Corley en advocaten van de aanklagers dat er geen andere particuliere rechtszaak is die de deal aanvecht.

Aan de andere kant zijn de ontslagen bij Microsoft en Xbox zeer luidruchtig geweest en afgelopen vrijdag stuurde Phil Spencer een door Kotaku gepubliceerde bedrijfsbrede e-mail waarin hij zei dat de bezuinigingen het bedrijf zouden opzetten voor succes op lange termijn; dit is de volledige e-mail:

Dit is een moeilijke week geweest bij Microsoft en hier binnen onze teams. Nu veel van de 1:1 en teamgesprekken voorbij zijn, wil ik een moment nemen om de boodschap te herhalen die jullie van leiders hebben gehoord.

Dit is een moeilijke tijd in ons bedrijf en de acties van deze week waren pijnlijke beslissingen. Het Gaming leadership team heeft beslissingen moeten nemen die ons naar onze mening voorbereiden op het succes van onze producten en ons bedrijf op lange termijn. Ik weet dat dat pijn doet. Bedankt dat u onze collega’s steunt bij het verwerken van deze veranderingen.

De komende weken zullen we veel gelegenheden hebben om contact te leggen en jullie vragen te beantwoorden, waaronder de Monthly Games Update van volgende week voor teams die die bijeenkomst bijwonen, en ik sta in nauw contact met de teams bij ZeniMax om ondersteuning te bieden.

De GLT en ik willen zo transparant mogelijk zijn. Vooruitgaan met onduidelijkheid is een uitdaging, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we samen deze moeilijke tijd zullen doorkomen.

Xbox heeft een lange geschiedenis van succes vanwege het werk dat jullie doen in dienst van gamers, makers en anderen. Uw werk wordt in deze veranderende tijden ten zeerste gewaardeerd en vormt een integraal onderdeel van de dynamiek van ons bedrijf.

Ik heb vertrouwen in onze toekomst en ben er trots op deel uit te maken van dit team, maar ik besef ook dat dit een moeilijke tijd is en ik wil u bedanken voor alles wat u hier doet.

Op woensdag zei Microsoft dat de bezuinigingen “als reactie op macro-economische omstandigheden en veranderingen in de prioriteiten van de klanten.“.

Volgens een rapport van Business Insider dat dezelfde dag werd gepubliceerd, richtte het bedrijf zich doelbewust op wat het beschouwde als “…slecht presterende werknemers“in tenminste sommige delen van het bedrijf.

Nu en nu het met al deze problemen in Noord-Amerika, Europa en het Verenigd Koninkrijk wordt geconfronteerd, Microsoft verliest verzoekschrift om rechtszaak tegen gamers over aankoop Activision te stoppen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *