Microsoft sluit deur naar virtuele en augmented reality: ontslagen bij hele Hololens-, mixed reality- en VR-teams

Microsoft sluit deur naar virtuele en augmented reality: ontslagen bij hele Hololens-, mixed reality- en VR-teams

De laatste ontslagronde bij Microsofthet Xbox bedrijf en PC heeft ook het team van Hololensgemengde werkelijkheid en VRen niet te vergeten die in spellen als Halo Infinite en Starfield.

Het team achter AltSpaceVR heeft samen met het Mixed Reality Tools team afscheid van elkaar genomen, ze laten ernstige vragen over de toekomst van HoloLens die vecht om zijn militaire contract met de Amerikaanse regering te behouden.

Dit laat slechts meer informatie over de omvang van de werkingssfeer bij de beëindiging van arbeidsovereenkomsten, aangezien berichten over de RRSS broodkruimels achterlaten over de De voorgenomen herstructurering van Microsoft volgens Windows Central.

Microsoft kondigde deze bezuinigingen van 5% op zijn wereldwijde personeelsbestand aan naast Google en Amazon, waar Microsoft tenminste zo snel was gegroeid door kansen te grijpen tijdens de pandemie.

Nu de cultuur van telewerken door COVID-19Nu de inflatie begint te stijgen en het conflict in Rusland en Oekraïne erbij komt, gaan de grote techbedrijven inkrimpen om de aandeelhouders gelukkig te maken in een moeilijk economisch klimaat.

Microsoft herschikt zijn inzet voor de toekomst van het bedrijf, en ondanks AltSpaceVR kopen in 2017 vorige week besloten het hele virtual reality werkruimte project te schrappen.

Vandaar, AltSpaceVR sluit voorgoed in maart en het beëindigen van de inspanningen “metaversesMicrosoft’s “metaverses”. De opvolger zou Microsoft Mesh zijn, maar het is duidelijk hoe serieus ze dit aspect nemen.

De Hololens augmented reality bril was een goede aanwinst.

En naast AltSpaceVR sluitenMicrosoft schopt het hele team achter het populaire Mixed Reality MRTKEen cross-platform raamwerk voor ruimtelijke ankers in virtual reality ruimtes.

MRTK is gemaakt voor Unity VR integraties. en werkt met Meta headsets, met speciale aandacht voor HoloLens.

Hoewel deze bril al vele maanden in het slop zat, vooral nadat de maker het bedrijf verliet na een beschuldigd van het lastigvallen van vrouwelijke collega’s en het kijken naar VR porno.om nog maar te zwijgen van de interne kritiek op zijn omgang met het leger.

Microsoft heeft het team achter MRTK geschrapt en hun volgende versie komt volgende maand uit. Ze geloven niet meer in deze ecosystemen, in tegenstelling tot Meta? Hoewel hier ook niet te veel over gesproken moet worden…

Nu dat Microsoft sluit de deur voor VR en AR door alle Hololens, MR en VR te schrappenwat zal er gebeuren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *