Dead Space Remake is zo eng dat zelfs de ontwikkelaars bang zijn om ’s nachts en met een koptelefoon te spelen.

Dead Space Remake is zo eng dat zelfs de ontwikkelaars bang zijn om ’s nachts en met een koptelefoon te spelen.

Dead Space Remake komt binnenkort naar PS5, Xbox X|S Series, PC en Steam Deck, maar voordat de huidige versie van Dead Space in de winkels ligt, zeggen de makers dat het heel eng is.

Deze remake blijkt zelfs zo angstaanjagend te zijn dat zelfs leden van het ontwikkelingsteam het moeilijk vinden om ’s nachts en met koptelefoon te spelen.

In een interview met PLAY magazine, gemeld door GamesRadar+, gaf de technisch directeur van het spel, David Robillard, toe dat ze het moeilijk vonden om het spel ’s nachts te spelen met een koptelefoon op omdat “het is te eng ****“.

Als ik ’s nachts speel, kan ik het niet doen met een koptelefoon. Het is te **** eng“Robillard zei in het interview; merk op dat de horror in Dead Space Remake ambient is.

EA Motive legde destijds uit hoe ze zich lieten inspireren door klassiekers als Alien, Final Horizon en The Thing om deze update te maken; als je hem pre-ordert op Steam krijg je ook Dead Space 2 gratis.

Al het realisme en, nogmaals, de sfeer. Niet alleen visueel, toch? De manier waarop we omgaan met geluid, sfeer, effecten, systemen die je proberen bang te maken.“.

Dead Space Remake wordt even eng of enger dan het origineel.

Deze dingen, weet je, konden gedaan worden (op PS4), maar niet op het niveau dat we ze vandaag doen.“Robillard zelf voegde aan het interview toe.

En ze voegen echt veel toe aan dit soort genre en maken de hele soort ervaring nog meer compleet.“, maar je moet het helemaal uitspelen als je dat alternatieve einde wilt zien.

John Carpenter zelf laat doorschemeren dat een verfilming van Dead Space al in de maak is, dus we zouden de saga op het grote scherm kunnen zien.

In de tussentijd kun je de PS5 en Xbox Series X|S grafische modi bekijken, samen met de minimale vereisten op PC en ook wat ze te zeggen hadden over de getrouwheid van het spel.

Dead Space Remake is nu beschikbaar voor pre-order bij GAME winkels en wordt geleverd met een exclusieve metallic folie als cadeau, nu de release voor de deur staat.

Als grote release deze januari 2023 en onderdeel van deze 61 meest geanticipeerde games van het jaar, is het duidelijk dat de remake een grote release wordt zodra hij in de winkels ligt.

Electronic Arts is een stap dichter bij de terugkeer van Isaac Clarke in videogames… met dit Dead Space Remake dat is zo angstaanjagend dat zelfs de ontwikkelaars bang zijn om ’s nachts en met een helm op te spelen..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *