5 Mini-pc’s die goedkoop en krachtig zijn en waarmee je kunt gamen

5 Mini-pc’s die goedkoop en krachtig zijn en waarmee je kunt gamen

Als je aan een gaming pc denkt, denk je waarschijnlijk aan een krachtige laptop met een opvallend design of, bij gebrek daaraan, een lompe hulk vol LED-lampjes. Maar de realiteit is dat een gaming PC hoeft niet opzichtig te zijn of veel ruimte in te nemen..

De Mini PC worden steeds populairder, aangezien veel modellen aanbod aanzienlijke kracht in een klein formaatdie nauwelijks een hoek van je bureau in beslag neemt. Een perfecte keuze voor wie niet veel ruimte heeft of voor wie zijn installatie wil vervolledigen met andere randapparatuur.

Zoals dit, een goedkope en krachtige Mini PC is een ideale keuze voor gaming. thuis, of zelfs om het mee te nemen naar het huis van een vriend om te genieten van een goed spel. Of gewoon voor wie een discrete computer zoekt die zo min mogelijk ruimte inneemt.

Als ook u zich wilt aansluiten bij de compacte PC-koorts, lees dan hier wat een Mini PC is en we laten u achter met 5 Mini-pc’s die goedkoop en krachtig zijn en waarmee je kunt gamen.

  1. Wat is een Mini PC?
  2. Soorten Mini PC
  3. De beste mini-pc’s voor gaming

Wat is een Mini PC?

Een Mini PC is een kleine desktop computer waarvan de onderdelen zo klein mogelijk zijn gemaakt. Op die manier beschikken mini-pc’s over alle essentiële componenten, poorten en aansluitingen en bieden ze uitstekende prestaties in een kleine vormfactor.

Dus, het belangrijkste kenmerk en grote voordeel van Mini-PC’s is dat zij de kracht van een normale toren bieden, maar in kleinere afmetingen.zodat ze op elk bureau passen en weinig ruimte innemen. Ze worden voornamelijk gebruikt voor werk, maar als ze over het nodige vermogen beschikken, zijn ze ook een perfecte keuze voor het spelen van videospelletjes.

Soorten Mini-PC

Er zijn verschillende soorten Mini PC’s die u kunt kopen, elk met een andere grootte, componenten en functies.

Binnen de wereld van Mini PC’s zijn dit de belangrijkste en meest voorkomende soorten Mini PC’s die je kunt vinden.

Mini-ITX

Deze mini-pc’s zouden de kleinste versie van een desktop computer.. Het zijn geen mini-pc’s als zodanig, maar door hun kleine formaat is er binnenin voldoende ruimte voor een speciale GPU en een fatsoenlijke koelplaat.

Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van de Mini-ITX is dat ze hun SFX- of SFF-voedingen hebben, die meestal compatibel zijn met deze kasten. Dit komt omdat de afmetingen erg klein zijn in vergelijking met een ATX desktop.

NUC

Dit is het meest gebruikte en verkochte type Mini PC door de meeste fabrikanten. Het formaat is veel kleiner dan de Mini-ITX, maar je moet voorzichtig zijn als je een NUC koopt, omdat hij incompleet kan zijn en je RAM en opslag apart moet kopen.

Anderzijds is de grootte van NUC’s niet onverenigbaar met hun vermogen. In feite zijn veel NUC Mini-PC’s uitgerust met Intel Core i7. Gezien hun grootte worden ze echter geleverd zonder speciale grafische kaart, dus werken ze met geïntegreerde graphics.

Raspberry Pi

Dit apparaat is al jaren bekend, maar de realiteit is dat weinig mensen weten dat het een Mini PC is die Android of een eigen besturingssysteem draait. Zijn vermogen is meestal laag door zijn processor, want die is zeer, zeer klein.

De Raspberry Pi wordt voornamelijk gebruikt, om oude spelconsoles te emuleren en retro videospelletjes te spelen.. We raden het niet aan voor andere computertaken, maar het is een waardige optie voor gaming, vooral voor de meer nostalgische.

De beste mini-pc’s voor gaming

Nu we de kenmerken van deze kleine gaming pc’s hebben gezien, presenteren we je een selectie van de beste die momenteel op de markt te vinden zijn.

Dit zijn vijf Mini PC’s die goedkoop en krachtig zijn en gebruikt kunnen worden voor gaming. Geen van hen is meer dan 1.000 euro.

  1. ASUS PN63
  2. PcCom Mini MSI
  3. Minis Forum EliteMini HM90
  4. Millenium NUC 3 Kogmaw
  5. Gigabyte GB-BRI7

ASUS PN63

ASUS PN63

De ASUS PN63 wordt geleverd met precies genoeg: de behuizing, de aansluitingen, de voeding en, jawel, een Intel Core i7-11370H processor met geïntegreerde graphics waarmee u uw woonkamer TV als computer kunt gebruiken.

Met deze Mini PC kun je allerlei films afspelen en niet al te veeleisende games spelen of ze via streaming spelen.

PcCom Mini MSI

PcCom Mini MSI

Deze Mini PC lijkt sterk op de vorige, zowel qua prijs als functies, behalve dat deze wel RAM en opslag bevat, hoewel het nog steeds ontbreekt aan een speciale grafische kaart.

Deze Mini PC heeft een uitstekende prijs/prestatie verhouding, met een Intel Core i7-processor, 8 GB RAM, 240 GB SSD en speciale Intel HD Graphics..

Minis Forum EliteMini HM90

Minis Forum EliteMini HM90

Nog een Mini PC met een uitstekende prijs/prestatie verhouding, die alles biedt wat hij belooft: snelheid en veelzijdigheid in een kleine ruimte en tegen een minimale prijs gezien de uitstekende mogelijkheden.

Naast zijn vermogen (Ryzen 9, 32 GB RAM, 216 FB PCle), het valt op door de vele verbindingen (HDD, USB 3.0, USB 3-1, USB-C, HDMI en Display Port.) en ondersteunt 4K-resolutie bij hoge vernieuwingsfrequenties van meer dan 60 Hz. Hij presteert zeer goed bij weinig veeleisende spelletjes.

Millenium NUC 3 Kogmaw

Gigabyte GB-BRI7

Millenium is bijna een complete onbekende in Spanje, zelfs voor de meest fanatieke videogamefans. Zij heeft echter veel ervaring in de sector. Het was een van de eerste merken die inzette op e-Sports en heeft momenteel monitoren, computers, toetsenborden, muizen en mid-range headsets speciaal voor gaming.

De NUC 3 biedt drie verschillende modellen voor het merk Millennium met indrukwekkende vermogens. Het goedkoopste model, Kogmaw, is uitgerust met een Intel Core i5-9300H processor en een NVIDIA GeForce RTX 2060 grafische kaartmet 16 GB RAM en 500 GB SSD. Dit alles in een toestel met geweldige connectiviteit en een compact ontwerp.

Gigabyte GB-BRI7

Gigabyte GB-BRI7

Deze Mini PC bevat een Intel Core i7-10710U Processoreen ultra-low-power versie van de conventionele i7. Het heeft geen eigen grafische voorzieningen, maar vertrouwt in plaats daarvan op de geïntegreerde grafische chip van de processor: een Intel Graphics UHD 620. Hoewel het geen gaming-oplossing is, is het krachtig genoeg om veel titels op lage resolutie en lage kwaliteit af te spelen.

En hij is zelfs geschikt voor het spelen van eSports en niet-veeleisende titels in Full HD, zoals Dota 2, Overwatch, Rocket Leage, LoL… Hij heeft twee RAM-slots, een M.2-sleuf voor SSD’s en ondersteuning voor 2,5″ HDD/SSD’s. Aangezien dit een barebonesysteem is, zijn deze onderdelen natuurlijk niet inbegrepen, maar wel op onze kosten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *