Square Enix vraagt fans welke remakes en remasters zij graag ontwikkeld zouden zien door Team Asano

Square Enix vraagt fans welke remakes en remasters zij graag ontwikkeld zouden zien door Team Asano

De toekomst van Square Enix lijkt meer dan duidelijk. Na de verkoop van zijn westerse studio’s aan Embracer Group, en het mislukken van AAA-games als Marvel’s Avengers, Marvel’s Guardians of the Galaxy of Forspoken (hoewel het nog vroeg is), gaat de studio zich richten op role-playing games.

Enerzijds is er de saga Final Fantasy, vlaggenschip van Square Enix. die nog steeds leeft van het succes van de MMO Final Fantasy 14 en deze zomer het langverwachte Final Fantasy XVI zal uitbrengen.

Ook mogen we Final Fantasy VII Ever Crisis of het vervolg op de remake van 2020, Final Fantasy VII Rebirth, niet vergeten. Square Enix mag echter zijn grote HD-2D spellen niet verwaarlozen.

Een grote verrassing kregen we met werken als Octopath Traveler (waarvan het vervolg volgende maand uitkomt) of Triangle Strategy, maar we moeten ook de prachtige remake van Live a Live noemen, die tot nu toe niet in het Westen was uitgebracht.

Achter al deze spelletjes zit de Team Asano, één van Square Enix’ ontwikkelingsteams.die gespecialiseerd is in deze 2D en high-definition behandeling.

Volgende Team Asano spelletjes?

Over een paar weken arriveert Octopath Traveler II, een nieuwe game geproduceerd door Team Asano die het succes van de game uit 2018 zal proberen te herhalen. Vorig jaar hadden we Triangle Strategy, een wonder van het tactische rollenspel genre.

Bij Square Enix vragen ze zich dat af. wat Team Asano’s nieuwe project wordt…en ze hebben de spelers gevraagd om hen te helpen beslissen via een enquête.

Hoewel de peiling in het Japans is, kan iedereen deelnemen via deze link. De meeste vragen trekken geen aandacht… behalve twee van hen.

Het zijn deze twee: Aan wat voor soort spellen zou Team Asano in de toekomst moeten werken? y Welke games zou je graag geremasterd of opnieuw gemaakt zien in de komende jaren?

Het lijkt vrij duidelijk dat Live a Live een goede smaak in Square Enix’ mond heeft achtergelaten. Na de genoemde remake is Team Asano klaar voor een andere JRPG-klassieker. en het updaten naar het heden.

In deze ResetEra thread zien we verschillende suggesties van sommige spelers. Dat betekent natuurlijk niet dat Team Asano een remake van een specifieke titel zal ontwikkelen, maar het is beter om er voor de zekerheid naar te vragen.

Een mooi voorbeeld is de mogelijke terugkeer van Xenogears…de PS1-serie die Monolith Soft als directe inspiratie nam voor Xenoblade Chronicles.

Andere spelers vragen de terugkeer van Chrono Trigger als een HD-2D remake, wat ongetwijfeld de droom van een fan zou zijn. Het is ook een van de duurste retrospellen die er bestaan.

Wil je meer voorbeelden? Nou, hier zijn er een paar: Vagrant Story, Super Mario RPG, Dragon Quest, Final Fantasy VI, Einhander, Star Ocean 2 of Final Fantasy Tactics.

Team Asano is een van Square Enix’ meest getalenteerde ontwikkelingsteams. Hun volgende spel zal ons zeker wegblazen, dus we kunnen alleen maar duimen dat het spel dat ze kiezen een tijdloze RPG-klassieker wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *