Forspoken heeft last van recensiebombardementen op Metacritic en de gemiddelde gebruikerswaardering ligt al onder de 4.

Forspoken heeft last van recensiebombardementen op Metacritic en de gemiddelde gebruikerswaardering ligt al onder de 4.

We hebben al de eerste flop van 2023, althans wat gebruikersbeoordelingen betreft. Het is Forspoken, de nieuwe magie en parkour RPG van Square Enix en Luminous Productions, die een eerste week heeft om te vergeten op PS5 en vooral op PC.

In onze recensie hebben we benadrukt dat Forspoken een opmerkelijk avontuur is, niet zonder fouten maar zeker geen slecht spel. Maar dat is het wel, dit is een review van de versie voor de Sony console.

Zoals u kunt zien in onze compilatie van Forspoken notes, krijgt de titel gemengde kritieken van de pers. Het heeft momenteel een gemiddelde van 67 van de 100 op Metacriticaltijd praten over de PS5 versie, natuurlijk.

De zaken liggen echter heel anders als het gaat om gebruikersbeoordelingen. Beide versies van Forspoken falen op Metacritic, terwijl het op Steam 54% positieve recensies verzamelt.

Kunnen we het al hebben over recensiebombardementen voor Forspoken? Ja, dat is waar, vooral omdat sommige spelers alleen de demo van het spel hebben geprobeerd, en niet de volledige titel.

Forspoken en recensiebombardementen op Metacritic

We doelen natuurlijk niet op de gamers die Forspoken op PS5 of PC hebben geprobeerd en teleurgesteld zijn in de titel. Het is zeker geen perfect spel…en het heeft verschillende opvallende gebreken op narratief, technisch en gameplay niveau.

In het geval van de PC-versie is dit niet een puur speltechnisch probleem, maar eerder een technisch probleem. Blijkbaar heeft Forspoken een van de slechtste optimalisaties sinds mensenheugenis.

Over PS5 gesproken, Forspoken heeft momenteel een gemiddelde gebruikersbeoordeling van 3,7 uit 10.na bijna 500 beoordelingen op Metacritic. Het is dus een middelmatig spel volgens deze beoordelingen.

Echter, van de 163 negatieve beoordelingen zijn er enkele die wijzen op een duidelijk herzieningsbombardement. Niet alleen vanwege de constante herhaling van nullen, maar ook vanwege het commentaar.

Een paar maanden geleden veranderde Metacritic een van de meest controversiële regels, die de publicatie van aantekeningen vóór de definitieve release van een spel toestond. Vanaf nu je moet een geschatte minimale tijd wachten vanaf het moment dat de titel in de verkoop gaat.

In het geval van Forspoken werd dit ”embargo” afgelopen woensdag 25 januari, één dag na de officiële lancering, opgeheven.

Als we naar de PC-versie kijken, zien we dat deze geen persbeoordelingen heeft op Metacritic, terwijl de gemiddelde gebruikersbeoordeling is een 2 op 10 na meer dan 150 beoordelingen..

De meeste spelers die teleurgesteld zijn in Forspoken wijzen op de slechte verhaallijn, de geruchtmakende verslechtering van de graphics en enkele ongepolijste mechanieken. Aan de andere kant van de schaal vallen echter de volgende op. positieve aspecten zoals de art direction of de open wereld van Athia..

Forspoken is een van de grote lanceringen van 2023, dat zal is vanaf 24 januari verkrijgbaar op PS5 en PC.. Het heeft blijkbaar een exclusief contract met Sony tot 2025, waarna het op Xbox zou kunnen worden uitgebracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *