6 rariteiten van Bioshock: we keren terug naar Rapture om ons paaseieren, knipogen en details van de klassieker te herinneren door Ken Levine

6 rariteiten van Bioshock: we keren terug naar Rapture om ons paaseieren, knipogen en details van de klassieker te herinneren door Ken Levine

Op dat moment was de release van Bioshock bracht de videospelindustrie weer een stap dichter bij volwassenheid. Dit grote werk van verhaal gemaakt door Ken Levine heeft de overgrote meerderheid van de Xbox 360 en PC gamers versteld doen staan. en later PS3 spelers.

De titel van Irrational Games onder leiding van Ken Levine, zette veel gevestigde concepten op hun kop door ons een uchronie voor te schotelen onder leiding van Rupture, de ondergedompelde stad die nu al een van de beroemdste locaties in videogames is.

Vandaag zijn we hier om uit te zoeken tot 6 rariteiten van de eerste Bioshock met het doel er een klein eerbetoon aan te brengen. Eens kijken of je deze videogame kent in… diepte. Binnenin rariteiten!

6 rariteiten over Bioshock

Het concept dat we zien in Bioshock is geïnspireerd op games als System Shock, bij wiens saga Ken Levine ook betrokken was. Echter, de filosofie in Rupture en in de geest van Andrew Ryan is gebaseerd op de Russische filosofe Ayn Rand….

De naam van de denker geeft aanleiding tot een anagram met de schepper van de stad zelf. Rand steunde de laissez faire kapitalistisch concept en objectivisme.ideeën uit geschriften zoals “The Atlas Rebellion”… Wat een toeval!

Wist je dat De vuurtoren van Rapture verschijnt op Google Maps en Google Earth? Een ventilator heeft de coördinaten binnen deze toepassing vastgesteld. De stad ligt in het noorden van de Atlantische Oceaan, tussen Groenland en IJsland. Kijk eens naar de video.

En andere inspiratiebronnen, Bioshock put uit het dystopische werk Fahrenheit 451.en verwijst zelfs naar de roman door diezelfde nummers te presenteren als de combinatie om bepaalde deuren te openen.

Er was een derde ontwerp van Big Daddy die uiteindelijk werd weggegooid. Hij heette Slowprotector en dit was een extreem zware vijand die een granaatwerper droeg die enorme gebiedsschade veroorzaakte. Het werd echter uiteindelijk verwijderd uit de definitieve versie van het spel.

Als je nog steeds honger hebt naar meer, weet dan dat het verhaal van de oprichting van Rupture is te vinden in John Shirley’s roman die als prequel dient. naar de eerste wedstrijd. Een manier om terug te duiken in dit utopisch/dystopisch concept.

Eindelijk, de splicersdie vijanden die we in het spel tegenkomen en waarvan de gezichten vervormd zijn, zijn gebaseerd op hun concept van Projectgeveleen echt gezichtsreconstructieprogramma met behulp van plastische chirurgie voor soldaten uit de Eerste Wereldoorlog.

Heb je goede herinneringen aan Bioshock en zijn Big Daddys? Zoals altijd, als je meer wilt weten over geweldige videogames, heb je hier meer belangrijke curiosa over: METAL GEAR SOLID – SILENT HILL, Sonic the Hedgehog, de SEGA klassieker – GOD OF WAR van PS2 en STREET FIGHTER 2, MONKEY ISLAND, GOLDEN AXE of DEAD SPACE.

Je kunt ook kijken naar 6 rariteiten over Mega Man, de robotische mythe van Capcom, 6 rariteiten over Mass Effect, het grote rollenspel van BioWare of 6 rariteiten over The Legend of Zelda. Ben je benieuwd naar het nieuwe werk van Ken Levine?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *