Hij won zes medailles op de nationale kampioenschappen! Zijn idool is de zoon van de grote Marius Urzică

Tudor Vladimir Pascal werd voor het eerst nationaal kampioen in zijn leeftijdscategorie, 11 jaar oud, en heeft als zijn idool zijn een jaar oudere collega, Alexandru Urzică, zoon van de voormalige Olympisch kampioen eventing met handvatten, Marius Urzică.

De beste gymnasten in de categorieën 9 en 11 jaar hebben elkaar ontmoet op de nationale kampioenschappen in Lugoj. Tudor Vladimir Pascal van CSS Dinamo Boekarest won voor de eerste keer de titel van nationaal kampioen.

De jongen turnt al sinds hij 8 en een half was en domineerde de wedstrijd in Lugoj. Hij won niet minder dan 6 medailles: 5 gouden en één bronzen.

“Naast de nationale kampioenstitel won ik ook 5 medailles, 4 gouden en één bronzen,” zei Tudor Vladimir Pascal, nationaal kampioen individueel turnen, junior II. Hij voegde eraan toe: “Van de high performance gymnasten inspireert Alexandru Urzică me omdat hij alles heel goed doet. Hij traint met mij in de gym en is de beste in Roemenië en andere landen”.

Hoewel ze nog jong zijn, brengen de kinderen 6 uur per dag door in de trainingszaal: “Alex traint op een ander niveau, met andere elementen, maar we brengen hetzelfde aantal uren door in de sportschool”.

Gouden medaille gevierd met ijs

In de categorie 9 jaar oud won Andrei Sebastian Panțâr van CSS Lugoj de titel van nationaal kampioen in individuele samenstelling, plus verschillende andere medailles in de toestelfinales.

“Op deze wedstrijd won ik 3 gouden medailles, een zilveren en een bronzen”, zei Andrei Sebastian Panțâr, nationaal kampioen individueel compound turnen, junioren I.

Een nationale turntitel wordt gevierd met ijs. “Ik ga met mijn grootouders een ijsje eten, we mogen snoepen, maar we mogen geen muffins eten zodat onze tanden niet rotten,” zei Andrei Sebastian Panțâr.

Naast gymnastiek beoefent Andrei thuis ook een sport met zijn grootvader: “Ik leer worstelen met mijn opa, maar ik ga niet naar wedstrijden, alleen om te weten hoe ik mezelf moet verdedigen.”

De beste kleine turners van Roemenië werden benoemd in Lugoj

De Nationale Jeugdkampioenschappen III werden gehouden in Lugoj, waar kinderen tussen 8 en 11 jaar aan deelnamen. De gymnasten van CSȘ Lugoj, niveau 1, en die van CSȘ Dinamo, niveau II, waren de winnaars van de wedstrijd. De vertegenwoordigers van de twee teams domineerden de individuele wedstrijden.

Andrei Sebastian Panțâr (CSȘ Lugoj) won 3 gouden medailles, met het team, in de individuele samenstelling en in het paardvoltige, een zilveren medaille aan de rekstok en een bronzen medaille aan de ringen.

Mateo Cristian Burdușeș ( CSȘ Lugoj) won 3 gouden medailles, met het team, aan de ringen en aan de rekstok, twee zilveren medailles, individueel en te paard en een bronzen medaille, in Junioren III, Niveau 1.

In Junioren III, Niveau 2, wonnen de vertegenwoordigers van CSS Dinamo de meeste trofeeën: 4 gouden medailles, met het team, in individueel, sprong en parallel en een bronzen medaille op vloer, voor Tudor Vladimir Pascal (CSȘ Dinamo), en zijn teamgenoten, Ștefan Dorobanțu en Darrin Alexandru Boldojar, wonnen een gouden medaille op vloer, twee zilveren medailles in paard en parallel en een bronzen medaille in sprong – Dorobanțu, respectievelijk een gouden medaille in paard, een zilveren medaille in ringen en een bronzen medaille in parallel – Boldojar.

Rareș Petrache ( CSȘ1 Timișoara) bevestigde de overwinningen van vorig jaar en won 4 medailles, 2 gouden, aan ringen en rekstok en twee zilveren, individueel en team.

David Tolciu (CSȘ Sibiu), Markus Jonathan Costea (CSM Cluj Napoca), Marius Frățilă (CSȘ Sibiu), Ianis Emilian Manta (CSȘ1 Timișoara), Luca Benaia Jivan (CSA Steaua) stonden ook op het podium, David George Dumitrache (CSȘ Dinamo), Enoh Morhan (CSȘ Sibiu), Eric Ștefan Durubalău (CS Corona Brașov), Luca Ștefan Prahoveanu (CSȘ Buzău) en Cristian Andrei Olteanu (CSȘ Lugoj).