Litouwer Tomas Rinkevicius blijft nog twee jaar bij SIBIU! “We hebben een magische chemie tussen de spelers gecreëerd”

Litouwer Tomas Rinkevicius blijft nog twee jaar bij SIBIU! “We hebben een magische chemie tussen de spelers gecreëerd”

Met Tomas Rinkevicius op de bank was CSU Sibiu vorig seizoen de revelatie in de National Basketball League voor mannen, waar het bronzen medailles won en dus terugkeerde naar de Europese bekers.

De Litouwer nam het team afgelopen winter over en had een record van 18 overwinningen en 15 nederlagen op de geel-witte bank.

Als speler speelde Rinkevicius voor teams in Litouwen, Oekraïne, Oostenrijk, Frankrijk en Denemarken. Op coachingsniveau was de Baltic alleen hoofdcoach bij Neptunas Klaipeda (Litouwen). De coach is assistent-coach van de Litouwse nationale ploeg, waarmee hij naar het FIBA WK 2023 gaat.

Litouwer Tomas Rinkevicius blijft nog twee jaar in Sibiu! “We hebben een magische chemie tussen de spelers gecreëerd”

De officials van de club aan de oevers van de Cibin zijn met de technische bank begonnen aan de opbouw van het team voor de komende twee jaar.

“We kijken ernaar uit om het werk van het onlangs afgesloten seizoen voort te zetten met coach Tomas Rinkevicius. We wilden echt gaan voor continuïteit en bouwen aan het team waarmee we de volgende seizoenen zullen benaderen, voortbouwend op dat van dit seizoen, te beginnen met de technische staf.

We hopen het komende seizoen op een uitstekende manier te benaderen en samen de best mogelijke prestaties neer te zetten in zowel binnenlandse als Europese competities.”, zei Laurențiu Buduleci, voorzitter van de basketbalafdeling van BC CSU Sibiu.

De Sibiërs zullen ook in het volgende seizoen vertrouwen op Mirel Dragoste, Rareș Uță, Aurelian Gavriloaia, maar ze willen de verbintenissen verlengen van verschillende spelers die hebben bijgedragen aan het succes van vorig seizoen.

“We hadden een gemeenschappelijke visie”

De Litouwer vertelt dat in Sibiu, waar basketbal erg geliefd is, een verenigd geheel werd gevormd met de clubleiding, spelers en fans in de Transylvania Hall.

“Ik ben blij dat ik kan blijven werken in de organisatie van CSU Sibiu! Vorig seizoen nam ik het team over in een moeilijke periode en vanaf de eerste training voelde ik een groot plezier om er deel van uit te maken. We hadden een gemeenschappelijke visie met het teammanagement, we slaagden erin om een magische chemie tussen de teamspelers te creëren en ik voelde ook een grote steun van de spelers.

Ik denk dat de hele organisatie als één geheel werkte, wat leidde tot geweldige resultaten aan het einde van het seizoen! Gezien alles wat er vorig seizoen is gebeurd, was het voor mij als coach niet moeilijk om de beslissing te nemen om bij het team te blijven!

Ik wil benadrukken dat de fans van CSU Sibiu een unieke sfeer creëren bij elke wedstrijd, dus ik ben blij dat ik als coach deel mag uitmaken van deze sfeer”, zei Tomas Rinkevicius.

De coach arriveerde in 2021 in Sibiu, toen hij de coördinerende coach van CSU’s junior academy werd en het satellietteam in League I coachte.

Op coachingsniveau coachte hij in het seizoen 2019/2020 ook Neptunas Klaipeda, waaronder in de Champions League. Tegelijkertijd maakt Tomas Rinkevicius deel uit van de coachingstaf van het Litouwse nationale team.

In de zomer van 2022 nam hij met zijn nationale team deel aan EuroBasket 2022, naast Kazys Maksvytis, de hoofdcoach van Litouwen en Zalgiris Kaunas. De Baltische staten zijn ook gekwalificeerd voor de FIBA World Cup 2023.

U BT Cluj verhuist ook

Herenbasketbalkampioen U Banca Transilvania Cluj kondigde dinsdag zijn eerste transfer van het tussenseizoen aan, nationaal teamspeler Mihai Măciucă.

De 23-jarige Mihai Măciucă komt van FC Argeș Pitești. De in Boekarest geboren Mihai Măciucă (1.93m) begon met basketbal bij de club “Dan Dacian”, speelde voor de junioren van Steaua București en maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de nationale competitie bij Phoenix Galați.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *