Het nationale team van Roemenië, beslissende wedstrijd tegen Tsjechië voor de halve finales van de Golden League! Wat de aanvoerder van de “driekleur” zegt

Het nationale team van Roemenië, beslissende wedstrijd tegen Tsjechië voor de halve finales van de Golden League! Wat de aanvoerder van de “driekleur” zegt

Adelina Ungureanu is de aanvoerder van de nationale ploeg van Roemenië, die donderdag in Pitesti tegen Tsjechië speelt in een cruciale wedstrijd voor de halve finales van de Golden League.

Het Roemeense vrouwenelftal heeft zich opnieuw geplaatst voor de halve finales van de Golden League. Donderdag spelen de driekleurige vrouwen hun laatste thuiswedstrijd in de groep, in Pitesti, tegen Tsjechië, dat ze in de eerste wedstrijd met 3-1 versloegen.

De wedstrijd vindt plaats om 17.00 uur en wordt live uitgezonden op TVR 3.

Het nationale team van Roemenië, beslissende wedstrijd tegen Tsjechië voor de halve finales van de Golden League

De aanvoerster van ons team, Adelina Ungureanu, speelt al vier jaar in Italië en hoopt dat de zaal in Pitesti vol zal zijn tijdens de wedstrijd, want Roemenië heeft een grote kans op kwalificatie en heeft de steun van de fans nodig. Tot nu toe hebben de tricolores Tsjechië met 3-1 verslagen en thuis met 1-3 verloren van Slowakije, maar twee overwinningen in de volgende twee wedstrijden, tegen Tsjechië thuis op donderdag en Slowakije uit op 17 juni, kunnen ons kwalificeren voor de halve finales.

“De hal in Pitesti is erg mooi, het lijkt zelfs op sommige hallen in Italië. Het is mooi dat het nieuw is, het is helemaal van ons, we hebben eindelijk een eigen hal en ik hoop dat we die kunnen vullen. Dus we wachten op jullie in de hal”, zei Adelina Ungureanu.

Adelina kwam naar de eerste voorstelling met haar batterijen opgeladen na een droomvakantie in Mauritius, waar ze betoverd was door het landschap en de safaribeleving:

“Ik heb al jaren geen vakantie meer kunnen vieren, maar het is me gelukt en ik heb geprobeerd er het beste van te maken. Ik hield van het landschap en de sfeer daar. Het was heel vredig, ontspannend, ik ging ook op safari, ontmoette wat exotische wilde dieren en had een geweldige tijd, het was erg leuk.”

Een speelster met de allure van een model, Adelina heeft altijd problemen in vliegtuigen vanwege haar lengte van 1,87 meter. Daarom kocht ze een speciaal ticket met extra beenruimte, wat absoluut nodig was aangezien ze bijna 12 uur zou vliegen:

“Ik heb heel lang gevlogen, 11 en een half uur. Ik kocht een ticket met extra beenruimte, om voor de hand liggende redenen, omdat ik wat langer ben dan gemiddeld, maar het was de nachtvlucht en ik had geluk dat ik sliep en het was OK”.

Als speelster in de Italiaanse eerste divisie bij Pinerolo, geeft Adelina toe dat ze blij was toen Roemenië verloor van Italië in de groepsfase van de Europeanen.

Ook al zijn de Schiereilanden de titelhouders en is onze wedstrijd tegen hen de openingswedstrijd van het eindtoernooi, onze speelster gelooft in de kansen van het Italiaanse team.

“Ik was erg blij dat we niet in die groep zaten, het wordt een erg zware wedstrijd, Italië is een erg sterke tegenstander.

Maar zolang we een kans hebben, spelen we het tot het einde. Je beseft dat ze in Italië grappen hebben verteld in de kleedkamer dat we makkelijk gaan winnen, dat ik niet weet wat. Ik zei: nou, we zullen zien.

Ze hebben de eerste kans, ze zijn favoriet, ze zijn duidelijk beter dan wij, maar je weet het nooit, de bal is rond, hij draait en als er een kans is, moeten we die pakken”, zei Adelina.

Guillermo Naranjo: “Laten we emoties opzij zetten!”

Voor de coach van ons team is het feit dat we in de openingswedstrijd op het EK spelen geen extra stress. Integendeel, hij zegt dat dit de meiden ambitie moet geven.

“Toen ik Griekenland coachte speelden we op de laatste twee EK’s, met Bulgarije en Turkije, de openingswedstrijden tegen de gastheren. Ik heb niet het gevoel dat de meiden gestrest zijn, want als je geen favoriet bent en als je niets te verliezen hebt, speel je voor het plezier van het spel, terwijl als je een wedstrijd speelt met inzet, met een directe tegenstander, het moeilijker wordt. Ik denk dat het schema in orde is, het is de eerste wedstrijd, we zetten emoties opzij en spelen,” kondigde Guillermo Naranjo aan.

foto: www.cev.eu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *