De reactie van FRF nadat Gigi Becali voetballers “slaven” noemde. Het begon allemaal nadat verschillende clubs weigerden de U21-regel te schrappen

De reactie van FRF nadat Gigi Becali voetballers “slaven” noemde. Het begon allemaal nadat verschillende clubs weigerden de U21-regel te schrappen

FRF-voorzitter Razvan Burleanu heeft gereageerd na de beledigingen van Gigi Becali. De man die het Roemeense voetbal leidt, zei dat de FCSB-financier een extreem giftig karakter heeft.

Becali noemde iedereen die zijn voorstel om de U21 regel uit het Roemeense voetbal te schrappen weigerde slaven.

Burleanu maakte Gigi Becali duidelijk dat hij drie opties had. De U21 regel accepteren, aanvechten in de rechtbank of stoppen met voetbal.

Reactie FRF nadat Gigi Becali voetballers “slaven” noemde. Het begon allemaal nadat verschillende clubs weigerden de U21 regel te schrappen.

Super League teams zijn verplicht om een onder-21 speler in hun eerste 11 te gebruiken. Er werd ook een poging gedaan om een tweede speler van dit profiel te introduceren, maar het project werd afgeblazen.

“Elke dag ben ik er meer en meer van overtuigd dat onze samenleving alleen totaal kan veranderen als mensen met een crimineel profiel niet langer in de schijnwerpers staan. Ik droom ervan om in een Roemenië te leven waar opgeleide mensen op de voorgrond staan, eenvoudige mensen die elke dag hard werken, mensen die zich bekommeren om de vooruitgang als samenleving. Dit gedrag van de heer Becali is uiterst giftig voor het Roemeense voetbal. De heer Gigi Becali heeft geen toekomst in het model dat wij willen bevorderen, namelijk dat van het Europese voetbal. Het is aan de secretaris-generaal om te beslissen of hij een verwijzing naar de tuchtcommissie nodig acht. Maar afgezien van een verwijzing, afgezien van een boete, is dit de aanpak van een man die niet begrijpt dat het voetbal is veranderd.

De heer Becali moet niet worden beschouwd als emblematisch voor wat het Roemeense voetbal nu of in de toekomst betekent. De heer Becali is niet langer een institutionele partner, als individu, voor ons als federatie en voor de meeste clubs in Roemenië. Ik denk dat in een normale samenleving een man die de staat schaadt, die naar de gevangenis gaat en die niets leert van zijn fouten, zeker een verloren man is. En voor deze wereld, maar ook voor de andere wereld waarin de heer Becali gelooft. Ik denk dat meneer Becali de kans heeft gemist om zijn mond te houden. Hij heeft ook de kans gemist om van zijn eigen club de belangrijkste in onze regio te maken. Deze club (n.r – FCSB) zou het potentieel hebben gehad om constant te concurreren met clubs in onze regio, zoals Rode Ster Belgrado of Dinamo Zagreb. Deze club had 4-5-6 keer hogere inkomsten kunnen hebben. Ik weet zeker dat deze club, met een ander management, een andere toekomst zou hebben gehad” zei Răzvan Burleanu.

De heer Becali heeft drie opties die hij op elk moment kan gebruiken. Ten eerste aanvaardt hij dat hij deel uitmaakt van een systeem dat hij niet kan corrumperen en respecteert. Ten tweede kan hij een beroep doen op de sportrechtspraak, want we leven niet in een dictatoriaal systeem, elke beslissing die geen legitieme basis heeft kan altijd worden vernietigd. En ten derde: hij pakt zijn speelgoed en vertrekt – Răzvan Burleanu, FRF-voorzitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *