Rouw in de sportwereld. Hij stierf op slechts 56-jarige leeftijd. “Een stom ongeluk kostte hem het leven”

Rouw in de sportwereld. Hij stierf op slechts 56-jarige leeftijd. “Een stom ongeluk kostte hem het leven”

Voormalig basketballer Gabriel Calancea is op 56-jarige leeftijd overleden. Nadat hij gestopt was met spelen, bleef Gabriel Calancea dicht bij basketbal en werd voorzitter van CSU Brasov. Dit jaar vierde hij 38 jaar ononderbroken activiteit.

“Het nieuws van het overlijden van voormalig basketballer Gabriel Calancea, op slechts 56-jarige leeftijd, was een schok voor zowel zijn naasten als voor de Roemeense basketbalfamilie. De voorzitter van de CSU Brasov club beleefde zijn laatste momenten waar hij geboren was: aan zee. Helaas heeft een stom ongeluk het leven gekost aan de man die met zijn familie was gekomen om te genieten van de basketbalshow die werd aangeboden door de jonge deelnemers aan de U12 National MiniBasketball Competition”, kondigde de Roemeense basketbalfederatie donderdag aan op haar website.

“Hij wijdde zijn leven aan basketbal, van zijn kindertijd tot het einde van zijn leven”

Gabriel, de broer van vrouwen bondscoach Dan Calancea, wijdde zijn leven aan basketbal, van zijn kindertijd tot het einde van zijn leven.

Hij werd opgeleid door coach Marțișor Hondrila en werd opgeroepen voor de nationale juniorenteams, waar hij Roemenië waardig vertegenwoordigde.

In 1985 verhuisden ze samen met zijn broer naar Brasov, waar ze naar de faculteit Elektrotechniek gingen. In de stad onder Tampa werden ze een van de belangrijkste spelers van de eerste divisie CSU, het team waar ze tot het einde van hun carrière speelden, aldus de geciteerde bron.

Na zijn pensioen bleef Gabriel Calancea dicht bij basketbal en werd hij voorzitter van CSU Brasov. Dit jaar vierde hij 38 jaar ononderbroken activiteit. (als speler en daarna als manager) bij de blauw-witte club.

“De Roemeense basketbalfederatie betuigt haar oprechte medeleven aan de nabestaanden en aan iedereen die hen dierbaar is”, besluit de geciteerde bron.

We raden ook aan om te lezen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *