De “rijken” van PSG hebben hun SPaanstalige coach gevonden! Luis Enrique wordt onthuld op de nieuwe trainingsbasis van Mbappe en Neymar

De “rijken” van PSG hebben hun SPaanstalige coach gevonden! Luis Enrique wordt onthuld op de nieuwe trainingsbasis van Mbappe en Neymar

PSG houdt vandaag om 15:00 CET een persconferentie in hun nieuwe trainingscentrum in Poissy, waar Luis Enrique, die het stokje overneemt van Christophe Galtier, zal worden onthuld.

Luis Enrique, 53, heeft al enkele weken een overeenkomst met PSG en heeft het trainingscentrum al bezocht. De officiële presentatie van de Spaanse coach zal naar verwachting ook worden bijgewoond door de voorzitter van de club, Nasser Al-Khelaifi.

Luis Enrique vertrok in december bij de Spaanse nationale ploegnadat La Roja door Marokko op strafschoppen was uitgeschakeld in de eindronde van het WK 2022 in Qatar.

De “rijken” van PSG hebben hun Spaanse coach gevonden! Luis Enrique wordt zelf onthuld op de nieuwe trainingsbasis van Mbappe en Neymar

“PSG betaalt Galtier en zijn assistent Thierry Oleksiak naar verwachting een totale vergoeding van meer dan 10 miljoen euro. Er moesten dinsdagavond nog enkele documenten worden ondertekend, maar de deal zou officieel moeten worden voor de presentatie van Luis Enrique aan PSG”, schrijft L’Equipe.

Christophe Galtier wordt beschuldigd van racisme voor uitspraken die hij heeft gedaan tijdens zijn periode bij Nice. Hij zal in december voor de rechter verschijnen.

De Franse kampioenen hebben al verschillende transfers gemaakt voor volgend seizoen. Marco Asensio van Real Madrid, Milan Skriniar van Inter Milan en Cher Ndour, een 18-jarige van SL Benfica, zullen zonder transfersom tekenen.

PSG heeft al aanzienlijke bedragen geïnvesteerd in spelers: €60 miljoen voor Manuel Ugarte van Sporting, €45 miljoen voor Lucas Hernandez van Bayern en €22 miljoen voor Kang-In Lee van Mallorca.

PSG werd in 1970 opgericht dankzij de fusie van Paris FC en Stade Saint-Germain. PSG speelt sinds 1974 in Ligue 1 en is een van de meest prestigieuze in het Franse voetbal met 11 Ligue 1 titels, tien Franse bekers, zes Coupe de la Ligue en vijf Trophée des Champions.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *