FOTO / Ongeziene foto’s van Mariana Bitang in haar jeugd. Zo zag de beroemde turncoach eruit

FOTO / Ongeziene foto’s van Mariana Bitang in haar jeugd. Zo zag de beroemde turncoach eruit

De beroemde artistieke gymnastiekcoach Mariana Bitang, 60, zag er spectaculair uit in haar jeugd.

Mariana Bitang, 60, is een van de meest succesvolle turncoaches, naast haar beroemde partner Octavian Bellu. Ze werkte als bondscoach van de Roemeense Olympische turnploeg voor vrouwen tot 2005 en nam met hen deel aan verschillende edities van de Olympische Spelen, Wereldkampioenschappen, Europese Kampioenschappen, waar honderden medailles werden gewonnen. Mariana Bitang heeft bijgedragen aan de training van de turnsters Lavinia Miloșovici, Gina Gogean, Simona Amânar, Claudia Presăcan, Corina Ungureanu, Alexandra Marinescu, Mirela Țugurlan, Maria Olaru, Andreea Răducan, Cătălina Ponor, Nadia Hățăgan, Andreea Cacovean, Claudia Rusan en anderen.

In 2020 werden Mariana Bitang en Octavian Bellu, die tussen 1993-2005 en 2010-2015 samenwerkten aan het Roemeense Olympische team, volgens Agerpres door de World Record Academy uitgeroepen tot ’s werelds meest succesvolle coaches in het DUO-onderdeel.

Iedereen weet hoe Mariana Bitang er nu uitziet, maar weinigen weten hoe ze er in haar jeugd uitzag. Verschillende foto’s van Mariana Bitang in de jaren 1970 werden een tijdje geleden op sociale media gepubliceerd door Valer Puia, voormalig choreograaf van de Olympische turnploeg voor vrouwen.

Ongeziene beelden van Mariana Bitang als jonge vrouw. “Haar naam was Mariana Stănescu en ze was een voormalig turnster”.

Op deze foto’s trekt Mariana Bitang meteen de aandacht met haar uiterlijk. Ze was een verschijning die snel de aandacht trok.

“In 1978 heette ze Mariana Stănescu en was ze een voormalig wedstrijdgymnaste, getraind door het gerespecteerde echtpaar Dobre. Nadat ze voor de tweede keer ziek werd door hepatitis, moest ze stoppen met turnen, wat moeilijk was voor de ambitieuze jongere. Als voormalig nationaal kampioene op de balk, met grote artistieke middelen, bleef ze haar ambitie tonen en werd ze de leider van de hedendaagse dansgroep van het Huis van Cultuur in Onești.”, noteerde Valer Puia naast enkele foto’s.

“Pt is moeilijk te herkennen, de foto is genomen in 1978, in Ghimeș-Palanca county – op bezoek – bij het landhuis van Georgeta Gabor (Nadia’s teamgenoot op de Olympische Spelen in Montreal). Als je het nog niet geraden hebt, het is Mariana (Stănescu) Bitang, ja, ja, ze had de gave om in elke situatie kinderlijk te zijn, zelfs in de klederdracht van het gebied.Valer Puia vermeldt in een beschrijving van een foto waarop Mariana Bitang verschijnt gekleed in folkloristische klederdracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *