Cristiano Bergodi, de nieuwe coach van RAPID! Aankondiging van Dan Șucu: “We laten hem gaan”.

Cristiano Bergodi, de nieuwe coach van RAPID! Aankondiging van Dan Șucu: “We laten hem gaan”.

Rapid heeft een akkoord bereikt met Cristiano Bergodi, die maandag zijn contract als coach zal tekenen. De Giules hebben een week voor de start van het kampioenschap afscheid genomen van Adrian Mutu.

Bergodi coachte Rapid eerder in 2015 en ook in het seizoen 2007-2008. Toen wonnen ze de Roemeense Super Cup.

De Italiaan heeft ook teams als CFR Cluj, Modena, Pescara, Brescia, Sassuolo, FCSB, Universitatea Craiova en Sepsi onder zijn hoede gehad.

Cristiano Bergodi, de nieuwe coach van Rapid! Aankondiging van Dan Șucu: “We laten hem gaan”.

Bergodi wist drie trofeeën te winnen in de laatste twee seizoenen met Sepsi, dat zijn twee Roemeense bekers en één Supercup.

“Beste Rapidiisti, het is natuurlijk heel vervelend om een week voor het begin van het kampioenschap van coach te moeten veranderen. Gelukkig is de ideale oplossing voorhanden. De heer Cristiano Bergodi is beschikbaar en heeft me verteld dat hij vereerd is om weer trainer van Rapid te worden. Iedereen bij de club hield van de aanvallende stijl van de teams die hij coachte. En niet alleen! Ik waardeer zijn evenwichtige houding, maar ook zijn elegante en competente manier van spreken. Hij straalt een gevoel van vertrouwen en ernst uit, een gevoel dat een team hard nodig heeft. Morgen verwachten we dat de heer Bergodi het contract met Rapid zal paraferen en dan gaan we aan de slag”, zei Dan Șucu, de man die Rapid financiert.

Bergodi zou zijn officiële debuut kunnen maken op de bank bij Rapid op vrijdag 14 juli, tegen zijn voormalige ploeg Sepsi in de eerste etappe van het nieuwe Superliga seizoen.

De Italiaan komt in de plaats van Adrian Mutu, die Neftci Baku gaat coachen in Azerbeidzjan. “Onze club heeft afscheid genomen van Adrian Mutu, de coach die Rapid de afgelopen 16 maanden heeft geleid. De voormalige topspeler van de Roemeense nationale ploeg kwam in maart 2022 naar Giulesti en leidde Rapid in 56 wedstrijden. Met Adrian Mutu op de bank won Rapid 28 wedstrijden, speelde 12 keer gelijk en verloor 16 wedstrijden. Onze jongens maakten in deze wedstrijden maar liefst 92 doelpunten en stonden 65 doelpunten toe. De bijnaam Briliantul nam onze ‘bank’ over voor het Play-Out seizoen 2021/22, toen hij negende werd. Vorig seizoen eindigde Rapid het kampioenschap op de vijfde plaats en werd het uitgeschakeld in de Roemeense bekergroepen”, is de aankondiging van Rapid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *