Superleague begint! De droom van Cristiano Bergodi, de nieuwe coach van Rapid

Superleague begint! De droom van Cristiano Bergodi, de nieuwe coach van Rapid

Rapid coach Cristiano Bergodi kondigde voor de start van het nieuwe Superliga seizoen aan dat het zijn droom is om het Roemeens kampioenschap te winnen.

Rapid maakt vrijdag om 21:30 zijn thuisdebuut tegen Sepsi, de voormalige ploeg van de Italiaanse coach.

Wat Cristiano Bergodi zei toen hij de coachingstaf van Rapid overnam.

De Superliga begint! Wat is de droom van Cristiano Bergodi, de nieuwe coach van Rapid?

“Morgen begint een heel belangrijk kampioenschap voor iedereen. En onze wens is om iets belangrijks te doen. Rapid is een merk en ik heb de ambitie als coach om hier iets heel, heel belangrijks te doen. Het zou mijn grootste droom zijn om de kampioenstitel te winnen met Rapid. Maar ik geloof dat ik vroeg of laat ook een titel verdien. Ik was er dichtbij met Universitatea Craiova, en die nederlaag tegen CFR Cluj in de beslissende wedstrijd bleef in mijn keel steken. Het was toen niet gespeeld met supporters, want het was anders met 30.000 mensen op de tribunes bij Ion Oblemenco. Ik was er dus dichtbij, maar ik hoop de titel te winnen met Rapid. Ik ben er trots op dat ik de coach ben die de laatste trofee won met Rapid, de Super Cup in 2007,” zei Cristiano Bergodi, die Adrian Mutu verving.

We ontmoeten mijn voormalige team, dat ik heel goed ken. De waarheid is dat mijn voormalige spelers alles van me weten, ik bedoel hoe ik de wedstrijden voorbereid. Dus ze kennen me ook heel erg goed. Maar we zullen proberen op de juiste manier te spelen. Ik bedoel dat morgen tegen Sepsi het resultaat belangrijker is dan de wedstrijd. Dat komt omdat het nog maar 4 dagen geleden is dat ik naar Rapid kwam in plaats van een coach die iets anders voorbereidde in het zomerkamp. Het zal dus niet makkelijk worden, dus het is heel belangrijk om de drie punten binnen te halen. Maar ik heb altijd vertrouwen en ben positief. Het zou geweldig zijn om een goede start te maken in wat een heel moeilijk kampioenschap belooft te worden. In de 4 dagen sinds ik hier ben hebben de jongens alles gegeven, maar ik heb bijna niets gedaan van wat ik denk en wat ik wil in een team, ik bedoel de speelstijl en alles. Maar de jongens reageerden goed – Cristiano Bergodi, Rapid coach

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *