Commandant Razvan Bichir, zeer belangrijke mededeling over het contract tussen CSA Steaua en FCSB! Wat hij zegt over de “geheime” clausule

Commandant Razvan Bichir, zeer belangrijke mededeling over het contract tussen CSA Steaua en FCSB! Wat hij zegt over de “geheime” clausule

CSA Steaua’s commandant, Răzvan Bichir, heeft de status bekendgemaakt van het contract dat FCSB wil tekenen voor hun team om de derby tegen Dinamo in Ghencea te spelen.

Tijdens de onderhandelingen wilden de FCSB officials geen clausule over de grasmatvervangingsverzekering. Ze gingen alleen akkoord als het veld onbegaanbaar zou worden.

FCSB diende een verzoek in om de derby tegen Dinamo in het Steaua stadion te spelen en de Minister van Nationale Defensie, Angel Tîlvăr, keurde dit goed.

Commandant Răzvan Bichir, zeer belangrijke mededeling over het contract tussen CSA Steaua en FCSB! Wat hij zegt over de “geheime” clausule

FCSB – Dinamo wordt gespeeld in de tweede ronde van de Superleague en staat gepland voor 22 juli om 21:30 uur.

Het is de eerste wedstrijd van FCSB in het nieuwe stadion van Stele.

“Het is geen geheim, het contract is nog niet getekend. Er was een onderhandelingscommissie op clubniveau, waarbij de gebruiksvergoeding werd vastgesteld. Zodra zij het ontwerpcontract ondertekenen dat wij hebben opgestuurd en waarover wij opnieuw hebben onderhandeld, zullen wij het zonder problemen ondertekenen. Het probleem ligt niet bij ons, maar bij hen”, zei Răzvan Bichir tegen Agerpres.

“In het raamcontract hebben we de verplichting opgelegd aan de begunstigde om bepaalde verzekeringen af te sluiten met betrekking tot wettelijke aansprakelijkheid tegenover derden, met betrekking tot vandalisme in het stadion. En omdat de grasmat veel gebruikt is en we nu in een periode van onderhoud van de grasmat zitten, die we effectief onderbreken voor deze wedstrijd, hebben we ook een verzekering aangevraagd voor het geval de grasmat onherstelbaar beschadigd raakt. Let wel, we hebben een verzekering aangevraagd om de grasmat te vervangen, voor het geval deze onherstelbaar beschadigd raakt. Dit is een maatregel die is toegepast vanwege het risico van de wedstrijd, vanwege het feit dat de grasmat na een intensieve gebruiksperiode in de onderhoudsperiode zit, vanwege het klimaat, en voor het geval dat de grasmat onherstelbaar beschadigd raakt. Het bedrag van de verzekering is gelijk aan de vervangingswaarde van de grasmat.

Als het onherstelbaar verslechtert, is dat heel belangrijk om te vermelden. Als het onherstelbaar beschadigd is en de grasmat wordt vervangen voor 2 lei, dan zeggen we 2 lei. Als het 70 miljoen gaat kosten, dan is dat het bedrag. We nemen niet meer geld dan het kost om de grasmat te vervangen. We vragen om een verzekeringspolis om de grasmat te vervangen, om er zeker van te zijn dat de grasmat wordt vervangen. FCSB ging niet akkoord met de clausule zoals we die eerst hadden geformuleerd. Ze discussiëren nog steeds over de vorm waarin dit moet gebeuren. Hier zijn de discussies over het afronden van het contract.

Er waren enkele andere clausules die we hebben besproken, waarover we het eens waren, we zijn met hen in gesprek op institutioneel niveau op basis van juridische documenten. We willen dat deze gebeurtenis eerlijk is voor beide partijen, voor FCSB en voor ons. In principe beschermt dit beleid FCSB vanuit ons standpunt. Het beschermt ons, maar het beschermt ook hen,” zei commandant Răzvan Bichir.

Dit contract verplicht ons om staatseigendom beschikbaar te stellen volgens de wet en het te beschermen tegen mogelijke schade, zowel aan de infrastructuur als aan de grasmat, zodat we het later kunnen gebruiken. En elke wedstrijd wordt behandeld volgens zijn complexiteit. En neem nu de FCSB-zaak. Het is één ding als ze tegen Dinamo spelen en een ander als ze bijvoorbeeld tegen Botosani spelen. Bij de wedstrijd tegen Botoșani kunnen er 10.000 mensen zijn en dan is de prijs van de wedstrijd lager. En bij de Roemeense voetbalbond was de prijs lager omdat er meer wedstrijden waren, het was een pakket. Als je 1 kg suiker of een bax gaat kopen, kan de prijs anders zijn – Răzvan Bichir, CSA Steaua aanvoerder

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *