De dochter van de wereldkampioen KEMPO richt een ravage aan op de tatami!

De dochter van de wereldkampioen KEMPO richt een ravage aan op de tatami!

De wereldkampioen kempo heeft een dochter die in zijn voetsporen treedt. Hij geeft toe dat hij haar aanvankelijk de sport niet liet beoefenen, maar Isabela luisterde niet! Het is wanneer het meisje op de tatami staat tijdens wedstrijden dat de sportman het meest nerveus wordt.

In het gezin van meervoudig wereldkampioen kempo en MMA Mirel Dragan is contactsport de basis! Zijn 11-jarige dochter Isabella is gek op kempo! De worstelaar geeft toe dat hij nooit wilde dat Isa een contactsport zou beoefenen.

“In het begin was ik het er niet mee eens, ik wilde dat ze alleen voor zichzelf sportte, nooit om te presteren. Ik weet wat prestatiesport betekent, ik weet wat opofferingen betekenen, ik weet wat werk betekent, de kwelling, ik had niet gewild dat ze zou worstelen zoals ik heb geworsteld,” zegt Mirel Dragan, meervoudig wereldkampioen in Kempo en MMA.

Dochter van Kempo-wereldkampioen richt ravage aan op de tatami

De kleine kempo atlete die al vier jaar kempo beoefent, wil in de voetsporen van haar vader treden. “Omdat mijn vader wereldkampioen is, wilde ik net als hem worden. Hij zei dat hij mij deze sport niet wilde zien doen, maar ik luisterde niet naar hem,” zei Isabella Dragan, een kempo-vechter.

Mirel wil zijn dochter niet onder druk zetten: “Ik leg haar altijd uit dat we naar wedstrijden, toernooien en nationale kampioenschappen gaan om zo ontspannen mogelijk te zijn. Ze staat aan het begin, in het begin doet het resultaat er niet zoveel toe, waar het om gaat is dat je er bent, dat je meedoet en dat je zoveel mogelijk ervaring opdoet”.

Als Isa op wedstrijden is, geeft Mirel toe dat hij nauwelijks naar haar wedstrijden kan kijken: “Het is moeilijk onder woorden te brengen, alleen iemand die het heeft meegemaakt kan het begrijpen.”

Mirel heeft maar één regel voor zijn dochter en daar houdt ze zich aan! Goed studeren op school: “Ik heb de 5e klas met een heel goed cijfer afgesloten en mijn lievelingsvak is wiskunde”.

Ze vechten al 30 jaar

Mirel Dragan is een veteraan van het nationale Kempo-team. Hij beoefent de sport al sinds hij 6 jaar oud was: “Ik beoefen de sport al 30 jaar en ik heb er niet aan gedacht om het op te geven. Ik ben al 3 jaar van plan om met profs te stoppen en dan 2-3 jaar als amateur te vechten”.

De atleet heeft een indrukwekkende staat van dienst: “Ik ben 18 keer wereldkampioen, 3 keer Europees kampioen. Ik zit al 20 jaar in het nationale Kempo-team, ik was 16 toen ik voor het eerst werd opgeroepen. Ik ben vergeten aan hoeveel wereld- en Europese kampioenschappen ik heb deelgenomen”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *