Onbekende feiten over Elisabeta Lipă. “Ik hou niet van eenzaamheid, ik ben bang voor andermans pijn”

Onbekende feiten over Elisabeta Lipă. “Ik hou niet van eenzaamheid, ik ben bang voor andermans pijn”

Groot roeikampioene Elisabeta Lipă, 58, heeft minder bekende feiten over zichzelf onthuld. De voormalige atlete haat eenzaamheid en is doodsbang voor het lijden van anderen.

Elisabeta Lipă is een van ’s werelds meest succesvolle sportvrouwen. Ze werd de meest succesvolle roeister in de Olympische geschiedenis en won vijf gouden, twee zilveren en een bronzen medaille in een periode van 20 jaar. In 2000 werd Elisabeta Lipă door de internationale roeifederatie uitgeroepen tot beste roeister van de 20e eeuw. Sinds 2009 is Elisabeta Lipă voorzitter van de Roemeense roeifederatie.
Elisabeta Lipă staat aan het hoofd van het Nationaal Agentschap voor Sport, dat dit jaar in de plaats is gekomen van het Ministerie van Sport.

Elisabeta Lipă sprak over beroemdheid, maar ook over de dingen die ze niet leuk vindt en waar ze verdrietig over is in een interview voor het tijdschrift Unica.

Weinig bekende feiten over Elisabeta Lipă. “Ik ben emotioneel, ik huil op momenten van vreugde en verdriet”

“Ik ben een vrolijk persoon, met een roeping voor familie, natie en vriendschap. Ik zie mijn familie graag, mijn roeiende collega’s die ik als mijn familie beschouw. We zijn getrouwd, we hebben gedoopt, we zijn de ‘SRL Godparents’. Ik hou niet van eenzaamheid, ik ben bang voor de pijn van anderen en de momenten dat ik niet kan helpen. Ik ben emotioneel, ik huil bij vreugde en verdriet. Ik lach en geniet van elk mooi moment dat ik leef”.Elisabeta Lipă opende.


Over hoe zij tegen beroemdheid aankijkt, zei de voormalige sportster: “Beroemdheid is vluchtig. Mijn hele leven heb ik geprobeerd om mezelf te verbeteren, om door de moeilijke tijden heen te komen en me niet te laten verslaan. Het maakt niet uit hoeveel geweldige dingen je hebt gedaan in je vakgebied, als je geen continuïteit hebt, als je niet elke dag bouwt, treedt onmiddellijk de vergetelheid in. Dus bekendheid heeft mij en het Roemeense roeien veel voordelen gebracht, maar ik heb mijn pad gevolgd. Ik volgde mijn winnaarsinstinct als atleet en als manager.”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *