Bulgaren hebben plezier met RIVALS op het Nationaal Drift Kampioenschap! Yordan Mladenov, winnaar op de Transalpina

De Bulgaarse coureur Yordan Mladenov won de finale van het driftkampioenschap dat plaatsvond op de Transalpina, nadat de eerste twee rondes van het Roemeense driftseizoen 2023 werden gewonnen door Nikola Popov, meldt RoDrift.

Mladenov, finalist in Boekarest, reed perfect op de enige bergetappe in Oost-Europa. Hij stond 5e in de kwalificatie en passeerde Vlad Stănescu, Cătălin Trifan, Nikola Popov en Antonio Negreanu in de strijd.

De laatste met wie hij duelleerde in de finale. Negreanu, 18 jaar oud, vocht voor het eerst in zijn carrière voor de trofee en zijn prestatie werd geprezen door de toeschouwers op de King’s Road.

In de kleine finale versloeg de huidige leider in het kampioenschap, Nikola Popov, Natalia Iocsak om het podium compleet te maken. Ze consolideerde ook haar eerste positie, nu bijna 50 punten voor op de 2e plaats, bezet door haar rivale in de kleine finale, Natalia Iocsak.

Meer dan 40 coureurs uit 5 landen namen deel aan de derde ronde van het Nationaal Driftkampioenschap. In de Semi Pro werd de ronde ook gewonnen door een Bulgaar, Kristyian Karageorgiev.

De volgende ronde van het seizoen vindt plaats op 2-3 september op het Constitution Square in Boekarest. De seizoensfinale staat gepland voor 29 september op de Transilvania Motor Ring in Mures.