Bacau wordt een week lang de hoofdstad van de Roemeense motorsport | FOTO

Bacau wordt een week lang de hoofdstad van de Roemeense motorsport | FOTO

Twee belangrijke evenementen in de Roemeense motorsport vinden in slechts één week plaats in de provincie Bacău, met meer dan 100 ingeschreven atleten.

Zaterdag begint de snelheidsrit langs de kust, de Valea Uzului Trophy in Dărmănești, en volgende week vindt de Raliul Moldovei plaats met proeven in Bacău en Moinești.

De Trofeul Valea Uzului is al uitgegroeid tot een referentiewedstrijd in kustsnelheid, dit is de vierde editie. Een recordaantal van 53 renners zal in Dărmănești deelnemen aan de etappe georganiseerd door Team Adrian Răspopa, geleid door Luiza, de vrouw van wijlen kampioen Adi Răspopa.

De stad Bacau wordt een week lang de hoofdstad van de Roemeense motorsport.

Alle ogen zullen gericht zijn op het duel om de eerste positie tussen Octavian Ciovică en Emil Ghinea, waarbij de laatste aan de leiding gaat in het kampioenschap en nog een stap richting de titel wil zetten. De twee hebben in eerdere edities ook overwinningen gedeeld in de Moldavische etappe. Ghinea won in 2020 en Ciovică in 2021 en 2022.

De Trofeul Valea Uzului zal andere gevestigde namen zoals Dominic Marcu, Florin Durche of Ciprian Ciubotaru niet missen. De etappe eindigt op zondag, wanneer de twee heats op het programma staan.

De motorsportpool verhuist vanaf volgende week naar de stad Bacau, waar donderdag de officiële start wordt gegeven van de 13e editie van de Rally van Moldavië, de wedstrijd die is opgericht door Adrian Răspopa. Tientallen teams zullen het tegen elkaar opnemen op de macadam van Bacău, maar ook in de superspecial op het kartcircuit van de stad.

Wie staan er aan de start

De start wordt bijgewoond door Simone TempestiniNorbert Maior, Vali Porcișteanu en Andrei Gîrtofan. Tempestini en Maior komen momenteel uit in het Europees Rallykampioenschap en rijden rechtstreeks van Rome naar Bacau, waar ze beginnen aan hun verkenning voorafgaand aan de wedstrijd. Tempestini heeft al drie overwinningen in Moldavië en met zijn vierde wordt hij de nieuwe recordhouder.

Op donderdagavond is er de feestelijke start op het Tricolorplein in Bacău en op vrijdagochtend gaan de klassementsproeven van start in Moinești. De Rally van Moldavië eindigt op zaterdagavond, ook op het Tricolorul Plein, wanneer de prijsuitreiking op het programma staat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *