Gianluigi Buffon heeft RETREAT op 45-jarige leeftijd! Welke baan werd hem aangeboden

Gianluigi Buffon heeft RETREAT op 45-jarige leeftijd! Welke baan werd hem aangeboden

Gianluigi Buffon, beschouwd als een van de grootste keepers in de geschiedenis, is op 45-jarige leeftijd met pensioen gegaan. De Italiaan speelde voor Parma of Juventus Torino, waar hij tien Serie A-titels en vijf Italiaanse bekers won.

Buffon speelde in drie Champions League finales maar won de trofee niet.

Hij heeft 176 keer het doel van de Italiaanse nationale ploeg verdedigd en is wereldkampioen in 2006 en Europees tweede in 2012.

Gianluigi Buffon op 45-jarige leeftijd met pensioen

Hij werd 13 keer uitgeroepen tot beste keeper in de Serie A. In 2021 keerde hij terug naar Parma in de tweede klasse, waar hij ploeggenoot was van de Roemenen Dennis Man en Valentin Mihăilă.

Hij zou delegatieleider van de Italiaanse nationale ploeg kunnen worden, met de federatie die naar verwachting binnenkort een officieel voorstel zal doen.

Buffon heeft ook in Frankrijk gespeeld voor PSG. Over zijn tijd in Parijs zei de voormalige doelman: “Bij Paris Saint-Germain had ik de beste ervaring van mijn leven en weggaan was de grootste fout in mijn carrière, mijn kinderen vragen me nog steeds waarom ik wegging. In Parijs voelde ik me een vrij man, ik sprak Frans en ging naar musea. Ik gaf 10 miljoen euro op. Ze wilden Areola (n.r. – Alphonse Areola) laten spelen en dat kon ik niet accepteren. Ik begreep toen dat ik nooit meer zo’n hoog niveau zou zien in dat team, het was echt spectaculair en ik zag de kracht van Marco Verratti erin. Ik wist dat ik in een heel sterk team zat, maar het miste de instelling die er bij Juve wel was. De wedstrijd tegen Manchester United in de Champions League is de grootste spijt van mijn leven.”

Gianluigi Buffon speelde 975 wedstrijden voor clubteams. Hij won het Italiaanse kampioenschap tien keer, de Italiaanse beker zes keer, de Super Cup zeven keer, plus een Ligue 1 titel, een Franse Super Cup en een UEFA Cup.

Foto: Facebook.com/GianluigiBuffon

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *