De BOX-psycholoog bereidt zich voor om mental coach te worden voor de Olympische Spelen van Parijs 2024!

De BOX-psycholoog bereidt zich voor om mental coach te worden voor de Olympische Spelen van Parijs 2024!

Lăcrămioara Perijoc is gepassioneerd door alles wat te maken heeft met de menselijke psyche, heeft cursussen gevolgd in persoonlijke ontwikkeling en motiverend spreken, heeft tientallen boeken gelezen en is aan het leren om psychotherapeut te worden en met atleten te werken aan de mentale kant.

“Als ik zou praten met de Lăcrămioara van 12 jaar geleden en degene die ik nu ben, zou ik zeggen dat het twee verschillende mensen zijn,” begint het verhaal van haar weg naar succes, Lăcrămioara Perijoc, een gekwalificeerde atlete voor de Olympische Spelen in Parijs.

Tot de kwalificatie voor de grootste sportcompetitie ter wereld was de reis van de 29-jarige bokster extreem zwaar en vol opofferingen: “Als je erover nadenkt, denk ik dat ik al meer dan 10 jaar werk sinds ik met boksen ben begonnen. Ik kan niet zeggen dat ik ooit meer dan een maand vrij heb gehad, ik heb altijd getraind en geprobeerd mezelf te verbeteren, om beter en beter te worden.”

Van zwakke helderziende tot motiverende spreker

Om door de jaren heen de beste versie van zichzelf te worden, heeft de sportvrouw veel geïnvesteerd in persoonlijke ontwikkeling. “In het begin had ik ambitie, ik wilde winnen, ik was het soort atlete met hele goede fysieke kwaliteiten, maar mentaal was ik erg zwak. Bovendien waren er ook meningen die zeiden dat Roemenië zwak was, dat Roemenië niet kon winnen, en ik zat zo in mijn hoofd dat zelfs ik dacht… wij zijn Roemenië, wie zijn wij om met Rusland te vechten?”, zei Lăcrămioara Perijoc, gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs, boksen, 54 kg categorie.

Nadat ze begon te werken aan haar psyche, haar manier van denken veranderde, kwamen de resultaten en in 2019 werd ze Europees kampioen. Maar dit alles gebeurde niet van de ene op de andere dag. Lachrymose heeft hard aan zichzelf gewerkt: “Ik begon veel te lezen, om te gaan met mensen die een mindset hebben over succes, over kampioen zijn en de beste zijn. Ik deed cursussen persoonlijke ontwikkeling, ik werkte aan dit deel waar ik waarden ontdekte. Ik ontdekte om mezelf te kennen, om mijn zelfvertrouwen en eigenwaarde te vergroten, ik las veel, ik deed ook sprekerscursussen.”

Na zoveel uren studie en specialistische cursussen raakte “De Paw” geïnteresseerd in de menselijke psyche en bereidde zich voor om naar een gespecialiseerde universiteit te gaan: “Ik vind psychologie erg leuk, de laatste tijd lees ik psychologieboeken en ik wil naar een psychologie-universiteit”.

De sportster was de eerste die een cursus motiverende spreker afrondde, waar ze een speciale toespraak hield: “Het ging over mijn leven, over een droom die ik al sinds mijn kindertijd voor mezelf had. Toen ik afstudeerde aan de cursus, was ik nog steeds in training om mijn droom om op de Olympische Spelen te staan waar te maken. Een half jaar nadat ik de cursus had afgerond, lukte het me om me te kwalificeren voor de Olympische Spelen.”

In de toekomst wil Lakramioara zich specialiseren in mentale coaching en lesgeven aan jonge atleten: “Ik denk dat we mentale coaches nodig hebben en ik zou dit onderdeel echt willen verdiepen en er in de toekomst in slagen om generaties mentaal sterke atleten groot te brengen.”

Parijs ticket voor de Europese Spelen in juni

Lăcrămioara Perijoc kwalificeerde zich eind juni in Krakau, waar de Europese Spelen werden gehouden, voor de Olympische Spelen in Parijs. De bokser won de zilveren medaille in de 54 kg categorie en verzekerde zich van haar ticket voor Parijs 2024: “Voor mij ziet Parijs er nu heel mooi uit. Ik heb een gerust gevoel dat ik gekwalificeerd ben, maar ik kan wel zeggen dat ik een ander soort druk voel. Je wilt niet alleen naar de Olympische Spelen en erbij zijn, je wilt ook een zo mooi mogelijke medaille. En als ik tot aan de kwalificaties veel goed werk heb gehad, veel situaties heb meegemaakt, dan weet ik zeker dat er dit jaar tot aan de Spelen nog meer zal zijn en dat het werk nog harder zal zijn. Deze kwalificatie was voor mij alle opofferingen en al het harde werk waard dat ik tijdens deze hele reis als atleet heb gedaan.”

Tot nu toe heeft Roemenië 5 atleten gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Parijs 2024. David Popovici, in zwemmen, kwalificeerde zich op de 100 m, Lăcrămioara Perijoc, in boksen, op de 54 kg, Vlad Stancu, in zwemmen, op de 1500 m en 800 m, Andreea Miklos, in atletiek, op de 400 m en Delevine Relin Meringor, in atletiek, op de marathon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *