Carmen Tocală herkozen in FIBA Centraal Bestuur voor komende vier jaar

Carmen Tocală herkozen in FIBA Centraal Bestuur voor komende vier jaar

Carmen Tocală, die aan het hoofd staat van de Roemeense basketbalfederatie, is herkozen in de Centrale Raad van Bestuur van FIBA. Haar mandaat geldt voor vier jaar, van 2023 tot 2027.

FIBA, de internationale basketbalfederatie, heeft ook een nieuwe voorzitter gekozen, sjeik Saud Ali Al Thani. Hij volgt Hamane Niang op.

Saud Ali Al Thani is voormalig vicevoorzitter van de FIBA en voorzitter van FIBA Azië. Daarvoor was hij voorzitter van de Qatar Basketball Federation en vice-voorzitter van het Qatar Olympisch Comité.

Carmen Tocala herkozen in centrale directie FIBA voor komende vier jaar

Ingo Weiss uit Duitsland is herkozen voor een derde termijn als FIBA penningmeester. Gekozen leden van het hoofdbestuur voor de periode 2023 – 2027:

Carol Callan uit USA
Yamil Alejandro Bukele Perez uit El Salvador
Usie Richards uit Maagdeneilanden
Yuko Mitsuya uit Japan
Yao Ming uit China
Carmen Tocală uit Roemenië
Matej Erjavec uit Slovenië
Asterios Zois uit Griekenland
Tor Christian Bakken uit Noorwegen
Jubileum Kuartei van Palau
Burton Ross Shipley van Nieuw-Zeeland
Pascale Mugwaneza uit Rwanda
Jean-Michel Ramaroson uit Madagaskar

De gekozen bestuursleden, met de voorzitter en penningmeester, voegen zich bij FIBA secretaris-generaal Andreas Zagklis, evenals de voorzitters van de vijf FIBA regio’s voor de termijn 2023 – 2027: Anibal Manave uit Afrika, Fabian Borro uit Noord- en Zuid-Amerika, K Govindraj uit Azië, Jorge Garbajosa uit Europa en David Reid uit Oceanië, aldus FIBA.

Het bestuur benoemt een vertegenwoordiger van de National Basketball Association (NBA) van de VS en een vertegenwoordiger van de spelers. Daarnaast kan het bestuur extra leden coöpteren, met volledig stemrecht, vanwege de visie, vaardigheden en speciale expertise die zij zullen inbrengen.

Het nieuw gevormde bestuur zal voor het eerst bijeenkomen op zaterdag 9 september in Manilla voor het finaleweekend van de FIBA Basketball World Cup 2023.

“De voorzitter van de Roemeense basketbalfederatie, Emilia-Carmen Tocala, is vandaag verkozen tot lid van het centrale bestuur van FIBA tijdens verkiezingen in Manilla. Als nieuwe voorzitter van FIBA werd gekozen Sjeik Saud Ali Al Thani, die daarmee Hamane Niang opvolgt als hoofd van het internationale forum”, aldus frbaschet.ro.

foto: frbaschet.ro

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *