Edi Iordanescu blikte vooruit op de wedstrijd Roemenië – Israël in de voorronde van EURO 2024: “Het is een belangrijke wedstrijd, maar niet beslissend”.

Edi Iordanescu blikte vooruit op de wedstrijd Roemenië – Israël in de voorronde van EURO 2024: “Het is een belangrijke wedstrijd, maar niet beslissend”.

Bondscoach Edward Iordănescu heeft laten weten dat de wedstrijd Roemenië – Israël niet beslissend is in de strijd om kwalificatie voor EURO 2024.

Roemenië speelt zaterdag om 21:45 uur in de National Arena tegen Israël in de voorrondes van EURO 2024.

Volgende wedstrijd is de wedstrijd tegen Kosovo op dinsdag 12 september om 21:45 uur in de National Arena.

Edi Iordănescu blikte vooruit op de wedstrijd Roemenië – Israël: “Het is een belangrijke wedstrijd, maar niet beslissend”

Roemenië staat tweede in Groep I van de voorrondes van EURO 2024 met 8 punten.

De Tricoloreanen hebben twee punten achterstand op koploper Zwitserland, die tien punten heeft.

De derde plaats wordt bezet door Israël, zeven punten.

“We staan tegelijkertijd voor een belangrijk en mooi moment, waarvoor we hebben gewerkt, maar we zijn nog ver van ons doel, want er staan veel punten op het spel. Het is een wedstrijd van groot belang, een sleutelwedstrijd, maar niet beslissend. Ik wil heel graag de juiste mentaliteit voor deze wedstrijd, voorbereid zijn op alle vlakken, zowel technisch, tactisch als emotioneel. Ik wil vreugde, op geen enkele manier een gevoel van afsluiting. Ik wil meer dan ooit dat het team duidelijk is in zijn beslissingen en dat de inzet van deze wedstrijd ons niet in een positie brengt waarin onze beslissingen worden vertroebeld. We zijn het aan onszelf, aan de supporters van de nationale ploeg, verplicht om na vele jaren weer een stap te zetten op weg naar de langverwachte kwalificatie. Zorg ervoor dat we ons voorbereiden op de wedstrijd om te winnen, dat is de spirit die ik wil overbrengen op het team. Ik weet dat het vaak moeilijk voor ons is, maar we hebben laten zien dat we kunnen lijden, we hebben laten zien dat we ons niet gewonnen kunnen geven. We zijn geïnteresseerd in drie punten, we weten dat we deze punten nodig hebben,” zei Edi Iordănescu.

Hij vervolgde: “Ik sluit Kosovo niet uit in de strijd om kwalificatie, maar we proberen ons te concentreren op ons team. Ik heb veel respect voor het Israëlische voetbal en voor het Israëlische team. Ik heb veel individuele kwaliteiten ontdekt in het Israëlische team, ze hebben ervaren spelers. We zijn voorbereid op sterke tegenstand. We hebben een kans om ons te kwalificeren, dat hebben we de supporters beloofd en we zijn klaar voor deze uitdaging. We hebben in het Israëlische team een mix gevonden van ervaring en jeugd, maar ook spelers die het verschil kunnen maken. De tegenstander heeft genoeg ervaring met internationale wedstrijden, we zien dat ze jaar na jaar teams hebben in de groepen van de Europese bekers, het is duidelijk dat het Israëlische voetbal een echte en duidelijke vooruitgang boekt. Wat ons betreft maakt het Roemeense voetbal helaas nog steeds moeilijke tijden door. We zien wat er op clubniveau is gebeurd.”

We moeten niet in een ander extreem vervallen, we zijn nog niet gekwalificeerd, we hebben nog veel te bewijzen. Het is een moment dat we samen hebben opgebouwd en we moeten er zo goed mogelijk mee omgaan, maar ik wil het met veel plezier, enthousiasme en vertrouwen doen. Meer dan ooit weten we heel goed waar we naartoe willen, we willen Europees worden. Als we erin slagen om dit ontwikkelingsproces zo snel mogelijk door te maken, zullen de kansen op kwalificatie zeker toenemen – Edi Iordănescu, bondscoach van Roemenië.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *